Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Παγκόσμιος έλεγχος


Και άλλη φορά το έγραψα, το επαναλαμβάνω και σήμερα. Όταν πριν από χρόνια, όσοι διαβλέπαμε τον επερχόμενο κίνδυνο περιορισμού της εξουσίας των κρατών και ανάληψη της διαχείρισης -ακόμη και εσωτερικών υποθέσεων- διατρέχαμε τον κίνδυνο να χαρακτηρισθούμε ως αιθεροβάμονες. Κι αυτός ήταν ο καλύτερος χαρακτηρισμός.

Πόσοι πλέον αμφιβάλλουν σήμερα ότι απέχει της αλήθειας το επαναλαμβανόμενο από την στήλη, ότι στον Τρίτο κόσμο διαλύουν τα κράτη με βόμβες, στη δε Δύση κλείνουν τις στρόφιγγες των Τραπεζών; Πόσοι αμφιβάλλουν επίσης, ότι το χρηματοπιστωτικό Σύστημα -που επιδιώκει την παγκόσμια εξουσία- δεν επιδιώκει πρωτίστως την εξόφληση του χρέους μας, αλλά την κυριαρχία;

Σε αριθμό εταιριών που μετρούνται στα δάχτυλα έχει περιέλθει ή πρόκειται σύντομα να περιέλθει ο έλεγχος των φαρμάκων, των τροφίμων, των Τραπεζών, των όπλων, της ενέργειας, του νερού κ.ά., όλων όσων δηλαδή είναι απαραίτητα όχι μόνον για την διαβίωση, αλλά για την επιβίωση των ανθρώπων του πλανήτη. Και φυσικά, με τον έλεγχο επί των ΜΜΕ και ΜΚΟ, και την προώθηση αχρώμων ή διαβλητών πολιτικών, κατευθύνει τους λαούς προς εθελούσια δουλεία.

Θα εκπλαγούν πολλοί ανυποψίαστοι, όταν πληροφορηθούν πως ο κ. Bill Gates της Microsoft με τις γενναιόδωρες φιλανθρωπίες του στα παιδιά του τρίτου κόσμου -και όχι μόνον-  κατέχει 500.000 μετοχές της Monsanto. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Bill και ο οργανισμός Melinda Gates Foundation συνεργάζονται με την Cargill, με στόχο την εξάπλωση της γενετικά τροποποιημένης σόγιας στον Τρίτο κόσμο.

Η Cargill είναι μια πολυεθνική εταιρεία (με κύκλο εργασιών 133 δισ. δολ.), που παραβιάζει την εργατική νομοθεσία και της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από το Διεθνές Ταμείο για τα εργασιακά δικαιώματα εμπορίας παιδιών από το Μάλι και την υποδούλωση παιδιών ως εργάτες στις φυτείες κακάο, όπου είναι αναγκασμένα να εργάζονται 12 με 14 ώρες την ημέρα, με πενιχρούς μισθούς και κακή διατροφή.

Η εταιρεία συνεχίζει εν τω μεταξύ να αγοράσει βαμβάκι από το Ουζμπεκιστάν, όπου είναι γνωστό για το αποτέλεσμα της παράνομης απασχόλησης των ανηλίκων. Ο κ. Bill Gates εμφανίζεται σε πρώτο πρόσωπο για διαφημίσεις υπέρ των ΓΤΟ (Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών) της Monsanto, όπου προτείνονται ως μαγική «λύση» για την πείνα στον κόσμο, ακόμα και όταν ο ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει ότι οι ΓΤΟ δεν μπορούν να καταπολεμήσουν την πείνα καθώς καταστρέφουν την παραδοσιακή γεωργία .

Παγκόσμιο είναι, όπως φαίνεται πλέον, το σχέδιο των κέντρων εξουσίας με την δήμευση των καταθέσεων των πολιτών στις Τράπεζες. Η Κύπρος ήταν η πιο βολική χώρα -όπως και η Ελλάδα- για την έναρξη του σχεδίου, αφού στις κρίσιμες στιγμές βρέθηκαν στην εξουσία πρόθυμοι πολιτικοί.

Όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν στις δηλώσεις των «αρμοδίων», ότι δεν θα επαναληφθεί η «λύση» της Κύπρου, ας διαβάσουν τα παρακάτω δύο άρθρα του προγράμματος του Καναδά με την επωνυμία «ECONOMIC ACTION PLAN 2013» που αναδημοσίευσε το Defenecenet, και υπογράφηκε στις 21 Μαρτίου στην Βουλή των Κοινοτήτων:

«Η κυβέρνηση επίσης αναγνωρίζει την ανάγκη διαχείρισης των κινδύνων οι οποίοι σχετίζονται με συστημικές μεγάλες Τράπεζες, η δυσχέρεια ή η κατάρρευση των οποίων μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στο οικονομικό σύστημα και αυτό με τη σειρά του να προκαλέσει αρνητικές επιδράσεις στην οικονομία. Το παραπάνω απαιτεί αυξημένη εποπτεία και μια σειρά ισχυρών επιλογών για την επίλυση των θεμάτων αυτών, χωρίς τη χρήση των κεφαλαίων των φορολογουμένων, στο απίθανο γεγονός που κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα».

Με άλλα λόγια, όχι με τα χρήματα των φορολογουμένων αλλά με ρήματα των καταθετών, λες και αυτοί δεν είναι φορολογούμενοι!

Καθώς και, «Η κυβέρνηση προτείνει την εφαρμογή λύσης bail-in για συστημικά σημαντικές Τράπεζες. Το παραπάνω καθεστώς θα σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι στην απίθανη περίπτωση που μια συστημική μεγάλη Τράπεζα απολέσει το κεφάλαιό της, η Τράπεζα αυτή θα επανακεφαλαιοποιηθεί με στόχο να επιστρέψει σε βιώσιμο καθεστώς μέσω της αιφνίδιας μετατροπής του παθητικού της σε εποπτικό κεφάλαιο. Αυτό θα μειώσει τους κινδύνους για τους φορολογουμένους. Η κυβέρνηση του Καναδά θα συμβουλευτεί τους μετόχους για το πώς θα εφαρμοστεί καλύτερα στην πράξη ένα καθεστώς “bail-in” στον Καναδά».

Το σχέδιο επομένως, δεν αφορά μόνον την Κύπρο, αλλά έχει ευρεία έκταση. Ακούει κανείς;

Ο Μακεδών – Voria.gr


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου