Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

"Ποιος σκότωσε τον τούρκο Αϊνστάϊν"


Ο τούρκος επιστήμονας Φαρούκ Σιντάν ήταν από τα «πιο λαμπρά μυαλά» της Τουρκίας. Τον αποκαλούσαν ως « ο Αϊνστάιν της Τουρκίας» είχε εργαστεί σε διάφορες φάσεις σχεδίασης μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ όπως και σε διάφορα σχέδια της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας ηλεκτρoνικών συστημάτων της ASELSAN. O ίδιος βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητο του. Είχε αυτοκτονήσει με το όπλο που κρατούσε . Tην περίοδο εκείνη ήταν πρόεδρος της εταιρείας «Αμυντικά και Διαστημικά Συστήματα Ευρώπης».

Μόνο που σύμφωνα με την τουρκικής εφημερίδα Taraf, τούρκος εισαγγελέας άνοιξε ξανα την υπόθεση του Σιντάν καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως «κάποιοι σκότωσαν τον τούρκο επιστήμονα».

Η ίδια εφημερίδα γράφει πως ο αδελφός του Σιντάν υποστηρίζει πως ο «τούρκος Αϊνσταϊν» δολοφονήθηκε από άνδρες μυστικών υπηρεσιών και πως έχει συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία θα παρουσιάσει στο δικαστήριο.

Οι γείτονες φαίνεται πως φωτογραφίζουν την ΜOSSAD ως πιθανή μυστική οργάνωση που ενδέχεται να έχει δολοφονήσει τον τούρκο επιστήμονα ο οποίος ήταν ο μοναδικός τούρκος που ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της EADS της μητρικής εταιρείας της Airbus.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου