Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Κώστας Καραμανλής: Πολύ τραβηγμένο το σενάριο δολοφονίας μου


Κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα, φοβάται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εκτιμώντας ότι τον τελευταία τρία χρόνια, χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "6 μέρες", που επικαλείται συζητήσεις με στενούς συνεργάτες και φίλους του, ο κ. Καραμανλής πιστεύει ότι οι αντοχές της τρικομματικής κυβέρνησης μειώνονται, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει βλέψεις για να επιστρέψει σε ρόλο ηγέτη.

"Ούτε με σφαίρες" είναι η απάντησή του σε όσους τον ρωτούν για αυτό το ενδεχόμενο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι σχέσεις του με τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, δεν είναι κακές, αλλά δεν είναι και "θερμές", καθώς ο κ. Σαμαράς δεν υπερασπίσθηκε τις πολιτικές της 5ετίας 2004-2009, κάτι που ο κ. Καραμανλής θεωρεί "πολιτικά ανήθικο".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κώστας Καραμανλής, πιστεύει ότι πλήρωσε την άρνησή του να στηρίξει το "ναι" στο σχέδιο Ανάν, πλήρωσε το βέτο για τα Σκόπια στο Βουκουρέστι, αλλά και το "άνοιγμα" στους Ρώσους.

"Δεν ήταν κινήσεις αντι-αμερικανικές, ήταν επιλογές στηριγμένες στη διαπίστωση ότι ο στρατηγικός αμερικανικός μονόδρομος της Ελλάδας, δεν συνέπιπτε σε πολλά σημεία με τα δικά της στρατηγικά συμφέροντα και άρα χρειάζονταν κάποιες αλλαγές", υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις "6 μέρες", ο Κώστας Καραμανλής θεωρεί ότι "κάποιοι του έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι" και φέρεται να έχει πλήρη εικόνα για το ποιος έστησε τις υποκλοπές με στόχο τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

Όσον αφορά το λεγόμενο "σχέδιο δολοφονίας" του, ο ίδιος δεν πιστεύει ότι θα έφταναν μέχρι εκεί.

Σύμφωνα με συνεργάτη του, ο κ. Καραμανλής θεωρούσε ότι το σενάριο δολοφονίας του, είναι πολύ τραβηγμένο στην εποχή μας και στη δική μας χώρα.

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να μην έχει συγχωρήσει τον Γ. Παπανδρέου για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή αν και τον ενημέρωσε για την κατάσταση της οικονομίας, εκείνος απάντησε με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν και δεύτερον επειδή θέλησε αργότερα να τον εμπλέξει σε εξεταστικές για την οικονομία.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου