Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Άγριος καυγάς μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας - Τί έγινε; Τα χάλασαν στην μοιρασιά;



Ξαφνική αλλαγή ή μήπως κάτι διαφορετικό συμβαίνει στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας;

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να σταματήσουν τις βλέψεις της Μέρκελ στην Ανατολική Μεσόγειο;

Ποιός ο ρόλος του μεγαλύτερου σιωνιστή, ο οποίος έκανε δηλώσεις που οδηγούν σε άμεση αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής;

Η διαφωνία για τα προγράμματα λιτότητας αλλά και τους χειρισμούς απέναντι στην οικονομική κρίση στάθηκε αφορμή για νέο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιου. Οπως μετέδωσε το Mega, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel το νέο επεισόδιο εκτυλίχθηκε την Παρασκευή το βράδυ, στην
Ουάσιγκτον, όταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δέχθηκε τα πυρά των υπολοίπων ομιλητών κατα τη διάρκεια μία συζήτησης που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε καυγά.


Η κ. Λαγκάρντ με δήλωσή της στο Mega διέψευσε τις πληροφορίες, αν και βασικά είπε πως η ίδια δεν έχει σχέση με το περιστατικό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και εκπρόσωποι του ΔΝΤ, επανέλαβαν ότι η Γερμανία, ως το μεγαλύτερο και πιο εύρωστο, οικονομικά, κράτος της Ευρώπης θα πρέπει να αναλάβει τις περισσότερες ευθύνες για τη διάσωση της νομισματικής ένωσης.

Εμφανίστηκαν, δε, «εκνευρισμένοι» από τις μόνιμες προσταγές του Βερολίνου για λιτότητα, οι οποίες έχουν βυθίσει στην ύφεση την ευρωζώνη. Αντί της πολιτικής λιτότητας οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση χρειάζονται περισσότερο χρόνο, ώστε να μπορέσει να ανακάμψει ταχύτερα η οικονομία τους, ζήτησαν οι Αμερικανοί, τονίζοντας ότι εκτός αυτού οι Γερμανοί θα πρέπει, εν τέλει, να επανεξετάσουν το ζήτημα για μία ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση και να βάλουν στην άκρη τους φόβους τους, καθώς και να καταργηθεί το όριο δημοσιονομικού χρέους στην Ευρωζώνη.

Οι θέσεις αυτές προκάλεσαν την έκρηξη του γερμανού υπουργού Οικονομικών και των συναδέλφων του, με το Spiegel να κάνει λόγο για «όργιο φωνασκιών».

«Εως τώρα δεν είχα ακούσει από κανέναν τέτοιες προτάσεις, για το τί πρέπει να κάνει η Γερμανία», φώναξε ο Σόιμπλε, ενώ ένας από τους συνεργάτες του χαρακτήρισε την πρόταση των Αμερικανών για το δημόσιο χρέος ως «συνταγή βγαλμένη από τη ναφθαλίνη».

Ο Σόιμπλε φέρεται να είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πάρουν ως παράδειγμα τις χώρες της Ευρωζώνης που σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον έχουν μειώσει στο μισό το χρέος τους. Επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ανέφερε, ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και ότι η Ευρωζώνη δεν είναι το ίδιο με τα ομόσπονδα κράτη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Daniel Pipes: Ο “Λέων της Σιών” πηγαίνει στην Κύπρο, προκαλώντας τρόμο, οργή και… πονοκέφαλο στις ΗΠΑ

Τρόμο στους Ανανιστές της Κύπρου, οργή στην Τουρκία και πονοκέφαλο στις ΗΠΑ προκαλεί η απόφαση του Daniel Pipes να οργανώσει “αποστολή” στην Κύπρο τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Ειδικά μόλις ανακοίνωσε την ατζέντα της επίσκεψης και τα θέματα πραγμάτευσης:

Η ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου
Η συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας στην περιοχή!

Και για να μην υπάρχουν παρερμηνείες των προθέσεων του, συμπληρώνει:

“Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ “κάθονται” πάνω σε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, την ίδια στιγμή που η Τουρκία δεν κρύβει τις βλέψεις της για αυτά τα κοιτάσματα”.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο “Λέων” όπως αποκαλείται, αρθρογραφούσε κατά της προοπτικής Τουρκοισραηλινού αγωγού που θα διοχέτευε το Ισραηλινό φυσικό αέριο.

Πονοκεφαλο στις ΗΠΑ προκαλεί το γεγονός ότι η επίσκεψη του έρχεται σφήνα στην Αμερικάνικη εμπλοκή για την ΑΟΖ και τις νουθεσίες για “συζήτηση” με την Τουρκία, αφού ο ίδιος χαρακτηριζει ευθέως τα κοιτάσματα ως κτήμα “Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ”, αποκαλώντας στην ουσία “κλοπή” την τουρκική πολιτική στο θέμα. Ο τρόμος του Αναστασιάδη και των άλλων Ανανιστών που θέλουν να μοιράσουν τα πάντα, είναι απολύτως εξηγήσιμος.

Η κατάσταση περιπλέκεται όμως από την πρόθεση του Pipes να επισκεφθεί και τα κατεχόμενα τα οποία ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν ως “Ελληνική περιοχή που έχει υποστεί βίαια εθνοκάθαρση από τους Τούρκους”, ενώ δεν κρύβει την συμπάθεια του και για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (που μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρει για αυτή την “πρωτοβουλία”).

Σε κάθε περίπτωση, ο Ελληνισμός δεν πρέπει να αναζητεί σωτήρες, αλλά ειλικρινείς συμμαχίες αμοιβαίου συμφέροντος. Έχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον η είδηση γι αυτό και την παραθέτουμε. Ο Οκτώβρης είναι βέβαια μακριά και οι Ανανιστές έχουν αποδείξει ότι δρουν ταχύτατα. Κοντός ψαλμός…


Ο Daniel Pipes είναι ίσως ο γνωστότερος σιωνιστής στον πλανήτη. Γνωστος για τις αμείλικτες κόντρες του με τον Σόρος, με Ιουδαϊκές οργανώσεις της Αμερικής, αλλά κυρίως για την ικανότητα του να κάνει άνω κάτω την Αμερικάνικη εξωτερική πολιτική στην Μέση Ανατολή με τις παρεμβάσεις του. Όπως έγινε πρόσφατα, όταν στις 11 Απριλίου έγραψε ένα αιρετικό άρθρο με τίτλο “Στηρίξτε τον Ασάντ”. Μέσα σε 7 ημέρες, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, εκπρόσωπος του λευκού οίκου δηλωσε την αντίθεση του στο ενδεχόμενο επικράτησης των “ακραίων ισλαμιστών” στην Συρία, ενώ η Washington Post την ίδια ημέρα είχε εκτενές άρθρο για τις σχέσεις των ανταρτών με την Αλ Κάιντα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου