Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

J.ACKERMAN: "Πολύ δαπανηρή λύση η διάλυση του ευρώ"


Το να επιτρέψουμε τη διάλυση του ευρώ, θα  κόστιζε πολύ περισσότερα από την ενίσχυση των δημοσιονομικών και πολιτικών δεσμών της ευρωζώνης, υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank και νυν προέδρου της Zurich Insurance Group, Joseph Ackermann.

“Η καταστροφή του ευρωσυστήματος θα ήταν πολύ πιο δαπανηρή από μια επιπλέον ενοποίηση”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κουβέιτ στις 13 Απριλίου, μεταδίδει το Bloomberg. “Χρειαζόμαστε μια ενωμένη Ευρώπη ώστε να διαπραγματευτούμε πρόσωπο με πρόσωπο με άλλες μεγάλες δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία κλπ”.

Τα κράτη της ΕΕ έχουν χορηγήσει ρευστότητα ύψους 1,7 τρισ. ευρώ  στο τραπεζικό σύστημα από τον Οκτώβριο του 2008, σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν.

“Χάρη στις δράσεις της ΕΚΤ, έχουμε εισέλθει σε πιο ήρεμα νερά και οι χρηματαγορές έχουν αντιδράσει θετικά σε αυτό”, σχολίασε ο Ackermann. “Κάποιες από τις θεμελιώδεις προκλήσεις της λειτουργίας του ευρωσυστήματος, όπως και κάποια ερωτήματα διακυβέρνησης, δεν έχουν ακόμα απαντηθεί επαρκώς”, πρόσθεσε.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ακόμα τεράστια ζητήματα “ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας, ανταγωνιστικότητας κάποιων κρατών – μελών, αλλά και της πολιτικής της διοίκησης. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ολοκλήρωση και περισσότερο συντονισμό μεταξύ των πολιτικών ταγών, καθώς και περισσότερη ολοκλήρωση όσον αφορά το δημοσιονομικό κομμάτι”, είπε.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου