Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Το PKK φεύγει απο την Τουρκία;


Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του PKK με τη ΜΙΤ για τον τρόπο της αποχώρησης των Κούρδων ανταρτών από τη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Star ήδη οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει να ξεκινήσει η διαδικασία της απόσυρσης των δυνάμεων εντός των επόμενων ημερών. Αναμένεται η εντολή του Αμντουλάχ Οτζαλάν που θα ζητήσει από τους αντάρτες να φύγουν από την Τουρκία χωρίς τα όπλα τους.

Οι αντάρτες θα αφήσουν τα όπλα τους σε άγνωστο μέχρι στιγμή σημείο. Προφανώς το PKK θέλει να κρατήσει τα όπλα για να έχει τη δύναμη της επιστροφής στις θέσεις μάχης σε περίπτωση που η Τουρκία δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της σχετικά με την επίλυση του Κουρδικού ζητήματος.

Η τουρκική εφημερίδα πάντως αναφέρει πως η πορεία των ανταρτών προς το Βόρειο Ιράκ θα καθοριστεί από τη ΜΙΤ έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποια προβοκάτσια επίθεσης εναντίον των ανταρτών και όλη η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο.

Πάντως μπορεί η εφημερίδα να γράφει αυτά, ηγετικά στελέχη του PKK όπως ο Ντουράν Καλκάν και ο Μουσταφά Καράσου έχουν τονίσει πως το PKK δεν θα αποχωρήσει από τη νοτιοανατολική Τουρκία και ο Οτζαλάν που συνεργάζεται με τη ΜΙΤ εκφράζει την ενόχληση του με τη στάση τους.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου