Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Βόλτα στην σελήνη ή στα studio του Hollywood;


20η Ιουλίου 1969. Όλη η ανθρωπότητα έβλεπε σε άμεση μετάδοση, μέσα από τις οθόνες της τηλεόρασης, τις πρώτες εικόνες που έστελνε η ΝΑΣΑ στη γη από τη σελήνη! Μαζί και την φωνή του Νέιλ Άρμστρονγκ να εκφωνεί την διάσημη πλέον φράση: "ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα".

Το Απόλλων 11 κατά τους επιστήμονες της ΝΑΣΑ, προσγειώθηκε στο φεγγάρι τον Ιούλιο του `69.  Όμως η συνωμοσιολογικές θεωρίες άλλα λένε και αμφισβητούν πλήρως της ιστορική αποστολή του Απόλλων 11. Πολλοί λένε μάλιστα πως το όλο σκηνικό, σενάριο και κινηματογράφηση ανέλαβε το γνωστός Walt Disney και τα γυρίσματα έγιναν στα δικά του studio στο Hollywood.

Σύμφωνα πάντα με την Βρετανική Telegraph επαγγελματίες συνωμοσιολόγοι παρουσιάζουν κάποια γεγονότα τα οποία πραγματικά κάνει και το πιο απλό άνθρωπο να αμφισβητεί πια το γεγονός.

Ας δούμε μερικά πιο κάτω:


Στο φεγγάρι δεν υπάρχει άνεμος.
Όταν οι αστροναύτες έστησαν την Αμερικάνικη σημαία, αυτή κυμάτιζε και το δοκάρι ταλαντευόταν πράγμα που είναι αδύνατο.

Δεν υπήρχαν άστρα.
Λογικά έπρεπε να φαίνονταν τα λαμπερά αστέρια στον ουρανό της Σελήνης, στην περίπτωση αυτή μόνο σκοτάδι μπορεί να φανεί.

Κανένα ίχνος στο έδαφος.
Είναι παράξενο επίσης ότι 17 τόνοι βάρος που είχε η σεληνάκατος δεν αφήνει το παραμικρό ίχνος αποτυπώματος στην σεληνιακή άμμο, ενώ οι αστροναύτες που είναι ελαφροί άφησαν τα ίχνη τους στη σεληνιακή άμμο.

Αποτύπωμα σόλας παπουτσιού.
Η ανυπαρξία υγρασίας ή ατμόσφαιρας ή και ισχυρής βαρύτητας κάνουν αδύνατο τα ίχνη των παπουτσιών να φαίνονται τόσο έντονα.

Film σε αργή κίνηση.
Αν παίξει κανείς γρήγορα το φιλμ του περιπάτου των αστροναυτών είναι σαν να γυρίστηκε στη γη και μετά παίχτηκε σε αργή ταχύτητα.

Ζώνη Βαν Άλεν
Σύμφωνα με Ρώσο κοσμοναύτη είναι αδύνατον να επιβιώσει ο άνθρωπος σε ένα τέτοιο ταξίδι λόγω της έκθεσης τους στην ακτινοβολία από τη ζώνη Βαν Άλεν.

Βράχοι από Ανταρκτική
Οι αστροναύτες είχαν φέρει στη γη κάποιους βράχους που συνέλεξαν, στην Ανταρκτική μπορείτε να βρείτε τους ίδιους.

Καμία άλλη αποστολή στη σελήνη
Δεν έχετε διερωτηθεί γιατί από τότε δεν ξανά-πραγματοποιήθηκε άλλο ταξίδι στη σελήνη;



Κατά την διάρκεια της προεδρίας του Νίξον πραγματοποιήθηκαν 6 προσσεληνώσεις, πέρασαν τόσα χρόνια, δεν τους ενδιαφέρει πια ένα άλλο ταξίδι; Ο Νείλ Άρμστρονγκ αρνείται να δώσει συνεντεύξεις, να φωτογραφηθεί και να δώσει αυτόγραφα και παραμένει επίμονα καχύποπτος απέναντι στον τύπο.

Πραγματικότητα ή μία καλοστημένη φάρσα με σενάριο επιστημονικής φαντασίας που σκοπό είχε για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους, να προβάλει την Αμερική ως την πρώτη χώρα που κατακτά το διάστημα και έτσι να κερδίσει τον πόλεμο των άστρων με την τότε Σοβιετική ένωση;

Λένε ότι πάντα η Ιστορία στο τέλος της ημέρας λέει την αλήθεια αλλά πάντοτε να ξέρετε ότι εξαρτάται από ποιόν θα γραφτεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου