Δύο ήταν σύμφωνα με πληροφορίες του “Αγιορείτικου βήματος” οι βασικές προτεραιότητες της φετινής συνεδρίασης της περιβόητης πλέον Λέσχης Μπιλντερμπέργκ, τα μέλη της οποίας συγκεντρώθηκαν στο Ξενοδοχείο Grove, περίπου 18 μίλια έξω από το Λονδίνο, μεταξύ 6 - 9 Ιουνίου.
Η πρώτη ήταν η δημιουργία μιας μεγάλης βάσης δεδομένων.Το θέμα ήταν πολύ ψηλά στην ημερήσια διάταξη. Αυτή η μεγάλη βάση δεδομένων στόχο θα έχει τη συγκέντρωση της μεγαλύτερης ποσότητας πληροφοριών που επί του παρόντος συλλέγονται μέσω της χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας.
Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ θα χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον τη βάση δεδομένων για να αναλύσουν τα μέλη της τις παγκόσμιες μαζικές τάσεις, αλλά και τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Με λίγα λόγια θα πρόκειται για έναν σύγχρονο “Μεγάλο Αδελφό” που θα μπορεί να παρακολουθεί τις συνήθειες μας. Από το τί ψωνίζουμε μέχρι τι τρώμε και πως διασκεδάζουμε ή που πάμε διακοπές. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια της Λέσχης για τη δημιουργία της συγκεκριμένης βάσης δεδομένων είναι δυστυχώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία εκατομμύρια άνθρωποι παραθέτουν πλειάδα πληροφοριών για τις συνήθειές τους.
Δεύτερο θέμα υψίστης προτεραιότητας ήταν η δημιουργία ενός “νέου παγκόσμιου φόρου”. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν αξιόπιστες πηγές του Ηνωμένου Βασιλείου.
Μάλιστα αυτή η ιδέα για το νέο φόρο φαίνεται πως προορίζεται να πέσει στο τραπέζι και στην 39η σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) που θα πραγματοποιηθεί στις 17 - 18 Ιουνίου στο Lough Erne Resort, της Βόρειας Ιρλανδίας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών η ιδέα αυτου΄του νέου παγκόσμιου φόρου προέκυψε μετά την πρόσφατη κόντρα της βρετανικής κυβέρνησης και του γίγαντα της τεχνολογίας που ακούει στο όνομα GOOGLE με αφορμή μη καταβληθέντες φόρους. Στόχος του νέου αυτου΄παγκόσμιου φόρου θα είναι-θεωρητικά- να "τιμωρήσει" τις άπληστες εταιρείες και να τις κάνει να πληρώσουν.
Ωστόσο, στην πραγματικότητα, η ιστορία μας έχει διδάξει, όπως αναφέρουν έμπειροι αναλυτές, ότι θα ήταν εύκολο για τις μεγάλες εταιρείες να ελαχιστοποιήσουν ή να αποφύγουν τέτοιους φόρους μέσω νομοθετικών κενών, αλλά και μέσω της πολιτικής επιρροής τους.
Κατά συνέπεια ένας τέτοιος φόρος θα επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τις μικρότερες επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν τα μέσα για να τον αποφύγουν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο πολλοί είναι αυτοί που συμφωνούν πως το βάρος θα πέσει και πάλι στους ώμους των κατώτερων τάξεων....
Τέλος, αναλυτές εκτιμούν πως αν τελικά γίνει πράξη αυτός ο νέος παγκόμσιος φόρος, τότε δεν αποκλείεται το επόμενο βήμα να είναι ένα ενιαίο Υπουργείο Οικονομικών!
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου