Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Λεπέν: Ο ιός Έμπολα μπορεί να λύσει το θέμα της δημογραφικής έκρηξης


Σάλο προκάλεσε για άλλη μια φορά στη Γαλλία ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο ιστορικός ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές της Κυριακής, με τη δήλωσή του ότι ο ιός Έμπολα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της «δημογραφικής έκρηξης».

Το βράδυ της Τρίτης, από τη Μασσαλία όπου βρισκόταν, ο επίτιμος πρόεδρος του FN είπε ότι «ο κ. Έμπολα μπορεί να λύσει το πρόβλημα μέσα σε τρεις μήνες», αναφερόμενος στην πληθυσμιακή έκρηξη σε όλον τον κόσμο και το θέμα της μετανάστευσης.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ καταδίκασε τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του κ. Λεπέν, υπογραμμίζοντας ότι καταδεικνύουν πως το FN «δεν έχει αλλάξει». Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι το ακροδεξιό κόμμα θα κερδίσει τις ευρωεκλογές στη Γαλλία.

Ο 86χρονος Ζ.Μ. Λεπέν, πάντως, επανήλθε στο θέμα λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει «πώς γίνεται να διαφωνεί κανείς για ένα τέτοιο θέμα». «Εγώ λέω ότι η Γαλλία πρέπει να προετοιμαστεί για να υποστεί αυτό το σοκ, το μεταναστευτικό ρεύμα, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού», σημείωσε.

Ο ιός Έμπολα προκαλεί μια «φοβερή ασθένεια», όπως τη χαρακτήρισε. «Όπως οι πυρηνικοί πόλεμοι, είναι στη φύση του να μεταβάλει αυτή την δημογραφική εξέλιξη που από μόνη της είναι καταστροφική», πρόσθεσε. «Σε ορισμένες χώρες με υψηλή δημογραφική αύξηση, όπως στη Νιγηρία, δυστυχώς δεν θα υπάρχουν τρόφιμα για όλους», συνέχισε, επιμένοντας ότι με τη δήλωσή του «έκανε απλώς μια παρατήρηση» για το θέμα.

Ο κ. Λεπέν παραδέχτηκε ότι η φράση προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο. «Ξέρω ότι ορισμένοι κακεντρεχείς θα προσπαθήσουν σκληρά να δαιμονοποιήσουν το FN. Έχουν άδικο», κατέληξε.

Ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου, που παρέδωσε την αρχηγία του κόμματος στην κόρη του Μαρίν το 2010, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν κατ' επανάληψη απ' όλον τον πολιτικό κόσμο για τις ακραίες δηλώσεις του: από τους θαλάμους αερίων που τους χαρακτήρισε «μια ασήμαντη λεπτομέρεια της ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» (1987), μέχρι την «ανισότητα των φυλών» (1996) και τη γερμανική κατοχή της Γαλλίας που, όπως υποστήριξε το 2005, «δεν ήταν ιδιαίτερα απάνθρωπη».





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου