Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Θα βρεθούν άραγε Έλληνες που θα τους ψηφίσουν;


Είναι αλήθεια ότι οι εκλογές της προηγούμενης Κυριακής (18 Μαΐου 2014), με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό διαφορετικές από αυτές που έρχονται σε τρεις ημέρες από σήμερα, δηλ. τις εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Πάντοτε στην Ελλάδα υπήρχε αυτή η διαφορετική διάσταση ανάμεσα σε πανεθνικές και σε τοπικές εκλογές. Στις δεύτερες, παίζει μεγάλο ρόλο η προσωπικότητα του υποψηφίου και έτσι, ακόμη και στους καιρούς του απόλυτου πολιτικού διπολισμού των δεκαετιών του 1980 και του 1990, δεν ήταν λίγοι οι ψηφοφόροι π.χ. του ΠΑΣΟΚ που στις τοπικές κοινωνίες στήριζαν υποψηφίους της ΝΔ. Και το αντίστροφο.

Γι’ αυτό και παρατηρήθηκε το φαινόμενο, το κόμμα εξουσίας να συντρίβεται στις τοπικές εκλογές, αλλά αμέσως μετά να κερδίζει στις κεντρικού χαρακτήρα εκλογές (εθνικές ή ευρωπαϊκές)! Π.χ. η ΝΔ της δεκαετίας του 1970 κέρδιζε άνετα στις βουλευτικές εκλογές (του 1974 και του 1977), αλλά έχανε σε δήμους και κοινότητες στις αντίστοιχες εκλογές του 1975 και του 1978. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, έχασε πανηγυρικά τις τοπικές εκλογές (δημοτικές και νομαρχιακές) του 1994, όμως δύο χρόνια αργότερα, στις εκλογές για το ελληνικό κοινοβούλιο, κέρδισε άνετα την αυτοδυναμία...

Εν τούτοις, την περασμένη Κυριακή υπήρξαν «μηνύματα» των ψηφοφόρων, βασικά προς τη ΝΔ (διότι το ΠΑΣΟΚ-«Ελιά» είναι πλέον ανύπαρκτο). Η συντριβή της ΝΔ στον δήμο Αθηναίων, στον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και σε μεγάλες περιφέρειες (Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας) δείχνει την αποδοκιμασία των Ελλήνων προς την αδιέξοδη και αντεθνική πολιτική του Ιούδα Σαμαρά. Κάτι που, αν και αποτέλεσε «καμπανάκι κινδύνου» για τη ΝΔ, παρ’ όλα αυτά το επιτελείο του Σαμαρά (αποτελούμενο από άσχετους και επικίνδυνους τύπους) το αγνόησε παντελώς, όπως φάνηκε από τις εκτός τόπου και χρόνου αντιδράσεις τους...

Και τώρα έρχονται, μαζί με τον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών, οι ευρωεκλογές! Εκεί τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Συμμετέχουν συνδυασμοί κομμάτων και όχι μεμονωμένοι υποψήφιοι. Συνεπώς σ’ αυτές τις εκλογές θα δοθεί το κεντρικό πολιτικό «μήνυμα» των Ελλήνων ψηφοφόρων. Και το «μήνυμα» αυτό είναι (πρέπει να είναι!): να φύγει αυτή η άθλια «συγκυβέρνηση» από την εξουσία! Δεν νοείται, μετά από τόσο κακό, να υπάρξει σώφρων Έλλην πολίτης που να επιβραβεύσει την πλήρως αντιλαϊκή και ανθελληνική αυτή πολιτική!... Ειδικά οι λεγόμενοι «Δεξιοί» δεν θα πρέπει να στηρίξουν τον Ιούδα της παράταξής τους και, έμμεσα, τον Ευάγγελο Βουβουζέλο-Τούρκογλου, το πασοκικό κήτος... Γι’ αυτό ένα είναι το κεντρικό μας ερώτημα: θα βρεθούν άραγε Έλληνες που θα τους ψηφίσουν (τη ΝΔ και την «Ελιά»); Εάν ναι... τότε δεν είναι πια άξιοι να ανήκουν στον ελληνισμό!


Ησαΐας Κωνσταντινίδης
Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου