Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Γερμανία: Επιστροφή στη γραφομηχανή ως αντίδοτο στην κατασκοπεία


Η επιστροφή στις κλασικές γραφομηχανές είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν πολύ σοβαρά οι γερμανοί αξιωματούχοι στον απόηχο του νέου σκανδάλου των αμερικανικών παρακολουθήσεων στη Γερμανία.

Στην αποκάλυψη προέβη ο επικεφαλής της Επιτροπής της Μπούντεσταγκ, η οποία ερευνά τη δραστηριότητα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) στη Γερμανία. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Morgenmagazin της γερμανικής τηλεόρασης, ο χριστιανοδημοκράτης Πάτρικ Σένζμπουργκ δήλωσε ότι εκείνος και οι συνάδελφοί του σκέφτονται ακόμη και να διαγράψουν τα emails τους.

«Δεν είναι αστείο. Σκεφτόμαστε την επιστροφή στις γραφομηχανές και μάλιστα όχι στα ηλεκτρονικά μοντέλα», τόνισε ο Σένζμπουργκ. «Σε αντίθεση με άλλες επιτροπές έρευνας – υπογράμμισε – εμείς ερευνούμε μία κατάσταση σε εξέλιξη. Οι δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών συνεχίζονται».

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι αποκαλύψεις για τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, τις οποίες έφερε για πρώτη φορά στο φως ο Εντουαρντ Σνόουντεν πριν από περίπου έναν χρόνο, αλλάζουν σταδιακά άρδην τη φιλοσοφία στις επικοινωνίες της κυβέρνησης. «Πάνω από όλα, ο κόσμος προσπαθεί να απέχει όποτε μπορεί από την τεχνολογία. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι μιλούν λιγότερο στο τηλέφωνο. Προτιμούν τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Πίνουν πιο πολλούς καφέδες μαζί και μοιράζονται περισσότερα γεύματα. Επιστρέφουν ακόμη και οι βόλτες στα πάρκα», γράφει η «Die Welt».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου