Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η συνεχής έκθεση σε ακτινοβολία κίνδυνος για παιδιά και εφήβους

Τα παιδιά απορροφούν μεγαλύτερη ακτινοβολία από ότι οι ενήλικες την οποία δυστυχώς αποθηκεύουν στον εγκέφαλό τους διότι τα παιδικά κρανία είναι πιο λεπτά και πιο ευαίσθητα από αυτά των ενηλίκων.

Ανησυχητική είναι η έρευνα στο Journal of Microscopy and Ultrastructure αναφορικά με την υπερέκθεση των παιδιών στην ακτινοβολία και τους κινδύνους που λογχεύει αυτή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μικροί και μεγάλοι εκτίθενται καθημερινά σε υπερβολική ακτινοβολία είτε από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF / EMF), που εκπέμπουν οι συσκευές Wi-Fi, αλλά και τα ραδιόφωνα, τις τηλεοράσεις, του φούρνους μικροκυμάτων και φυσικά τα κινητά τηλέφωνα.


Όπως επισημαίνουν, τα παιδιά απορροφούν μεγαλύτερη ακτινοβολία από ότι οι ενήλικες την οποία δυστυχώς αποθηκεύουν στον εγκέφαλό τους διότι τα παιδικά κρανία είναι πιο λεπτά και πιο ευαίσθητα από αυτά των ενηλίκων. Ακόμα πιο ευαίσθητα είναι τα έμβρυα όπως λένε οι ειδικοί γι’ αυτό και απαγορεύουν ακόμα και στις έγκυες να χρησιμοποιούν αυτέ στις συσκευές κατά τη διάρκεια της κύησης αλλά και μετά τη γέννα να μην έρχεται το έμβρυο σε επαφή με αυτές. Κατά καιρούς εκδίδονται οδηγίες πρόληψης αλλά κανένας δεν τις ακολουθεί. Για παράδειγμα οι έφηβοι δεν πρέπει να τοποθετούν το κινητό τους κοντά στο κεφάλι τους ενώ τα κορίτσια δεν κάνει να το βάζουν ούτε πάνω στο στήθος τους. Η υπερέκθεση στην ακτινοβολίας από ραδιοσυχνότητες έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του εγκεφάλου ακόμα και με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων ή με τον καρκίνο του μαστού.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα σημερινά όρια ακτινοβολίας στα οποία επιτρέπεται να εκτίθεται ένα άτομο είναι ανεπαρκή και πρέπει να αναθεωρηθούν. Ζητούν μάλιστα οι κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων να έχουν επάνω σε κάθε συσκευή προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από την υπερέκθεση στην ακτινοβολία. Επιπροσθέτως όπως λένε, και οι ασύρματες συσκευές, ραδιοπομποί και κάποια παιχνίδια θα έπρεπε να έχουν ανάλογες επισημάνσεις.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου