Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Γιατί χαίρεται ο κόσμος…


Χαμογελά πολύς κόσμος μετά την εκλογική νίκη ΣΥΡΙΖΑ και περιμένει χρήμα, το οποίο όμως στις μέρες μας δεν προσφέρεται απλόχερα σε μεγάλες δόσεις. Οι πανηγυρισμοί τελείωσαν και χρόνος δεν υπάρχει για τους νέους ένοικους τους Μαξίμου. Οι ελπίδες της πλειοψηφίας είναι μεγάλες καθώς από την θέση της αντιπολίτευσης υποσχέθηκαν πολλά στην Κουμουνδούρου και τώρα ήρθε η ώρα του ταμείου. Ειδάλλως πρέπει να ετοιμαστούμε για νέες πολιτικάντικες κωλοτούμπες, ενώ στις 16 Φεβρουαρίου γίνεται το Eurogroup.

Επειδή όμως η αυτοδυναμία δεν εξασφαλίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκυβερνήσει με τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι προέρχονται από την δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που σε συνδυασμό με ακόμα μεγαλύτερη… «ρεαλιστική στροφή» Τσίπρα σε θέματα Τρόικας και όχι μόνο ενδεχόμενα προκαλέσει δυσφορία στην αριστερή πλατφόρμα Λαφαζάνη, δημιουργώντας εσωτερικούς τριγμούς με κίνδυνο για την συνοχή της κυβέρνησης. Αλλά και οι ΑΝΕΛ προεκλογικά εγγυήθηκαν να «φρενάρουν» τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα οικονομίας αλλά και σε κοινωνικά, εθνικά ζητήματα, όπου το αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα λόγω συγκεκριμένης κοσμοθεώρησης ίσως προβεί σε άλλου είδους κινήσεις (Μεταναστευτικό, ελληνοτουρκικά, Θράκη κ.α.).


Αν πάλι αποχωρήσουν Λαφαζάνης και Καμμένος, υπάρχει το Ποτάμι. Αλλά και μετά το Ποτάμι υπάρχει το ΠΑΣΟΚ και γιατί όχι και η ΝΔ, αν αυτό κριθεί αναγκαίο και υπάρξει στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον «ρεαλισμό». Όλα καλά οργανωμένα.

Η Κουμουνδούρου έλαβε συγχαρητήρια από την Ουάσινγκτον, η οποία επιθυμεί στενή συνεργασία με την νέα κυβέρνηση, τουτέστιν να τηρούνται τα γεωπολιτικά, η Ελλάδα να παραμείνει στην ατλαντική συμμαχία, οι βάσεις να μείνουν στην Κρήτη και η Ελλάδα να μην αλληθορίζει προς Ρωσία.

Η ΝΔ τώρα δεν εφάρμοσε τόσο καιρό στην εξουσία τις δεσμεύσεις Σαμαρά στο Ζάππειο. Η φορολογία βαριά και η οικονομία παρέμεινε στην παλαιοσοβιετικού τύπου λογική της. Και τώρα το Περιουσολόγιο, αν τελικά εφαρμοστεί όπως υποσχόταν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αυξήσει σε διπλάσιο βαθμό τα βάρη. Τώρα στην Συγγρού κοιτούν την επόμενη μέρα με την καραμανλική πτέρυγα να επιθυμεί αλλαγή στρατηγικής και επιστροφή στις καραμανλικές ρίζες.

Τα υπόλοιπα κόμματα μοιράστηκαν ψηφοφόρους, ενώ το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ιστορική πτώση καταλήγοντας να είναι 7ο κόμμα στην Βουλή. Ο George Andrea Papandreou παραλίγο να ευνοήσει τελικά την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ως γνωστόν όσο μεγαλύτερο το ποσοστό κομμάτων εκτός Βουλής, τόσο μικρότερο το αναγκαίο ποσοστό για αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Αναμένουμε λοιπόν. Θα γίνουμε μάρτυρες μιας νέας σελίδας για την χώρα που θα διώξει τους δανειστές ή μας περιμένουν οι παλιές γνωστές ακροβασίες τύπου «θέλαμε πολύ αλλά οι συνθήκες τελικά δεν το επιτρέπουν»; Μόνο που αυτή την φορά η απογοήτευση θα είναι τεράστιου βαθμού, γιατί οι προσδοκίες από το αυτοαποκαλούμενο αντιμνημονιακό μπλογκ είναι μεγάλες…





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου