Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Στο «παρά τρία» η παγκόσμια καταστροφή λένε οι επιστήμονες


Το διάσημο Ρολόι της Ημέρας της Κρίσης μετακίνηθηκε δύο λεπτά μπροστά και πλέον βρίσκεται τρία λεπτά πριν τα «μεσάνυχτα»


Στο «παρά τρία» πριν την παγκόσμια καταστροφή βρίσκεται η Γη σύμφωνα με το διάσημο Ρολόι της Ημέρας της Κρίσης που ρυθμίζει κάθε χρονιά το Συμβούλιο Ασφαλείας του δελτίου των ατομικών επιστημόνων.

Το Συμβούλιο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο δείκτης των λεπτών του ρολογιού θα μετακινηθεί δύο λεπτά μπροστά και πλέον θα βρίσκεται τρία λεπτά πριν τα «μεσάνυχτα» για τον πλανήτη.




Κάθε χρόνο το συγκεκριμένο Συμβούλιο αναλύει τις διεθνείς απειλές, ειδικά όσον αφορά τα πυρηνικά και την κλιματική αλλαγή, και αποφασίζει αν ο δείκτης του «ρολογιού» θα πρέπει να μετακινηθεί ή όχι.

Η τελευταία φορά που ο δείκτης μετακινήθηκε ήταν το 2012 όταν το Συμβούλιο τον τοποθέτησε πέντε λεπτά πριν τα «μεσάνυχτα» σε ένδειξη ανησυχίας για την κατάσταση του πυρηνικού οπλοστασίου στον κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη του το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκοσίμα και την έξαρση του ιού του Η5Ν1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επιδείνωση της κατάστασης κατά «δύο λεπτά» οφείλεται στην επιδείνωση της κλιματικής κατάστασης.

Αυτό, πάντως, δεν είναι το χειρότερο σημείο στο οποίο έχει φτάσει το Ρολόι της Ημέρας της Κρίσης καθώς το 1953, μετά τα πρώτα τεστ της βόμβας υδρογόνου, βρέθηκε δύο λεπτά πριν τα «μεσάνυχτα». Η μεγαλύτερη απόσταση από την καταστροφή καταγράφηκε το 1991 (17) λεπτά όταν, δηλαδή, έληξε ο Ψυχρός Πόλεμος.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου