Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Στρατηγοί των ΗΠΑ μίλησαν: Ένας πόλεμος με Ρωσία ή Κίνα θα ήταν «εξαιρετικά θανατηφόρος και γρήγορος»


Κάθε μελλοντικός πόλεμος με τη Ρωσία ή την Κίνα θα είναι «εξαιρετικά θανατηφόρος και γρήγορος» και θα μπορούσε να εκτινάξει το επίπεδο της βίας σε ύψη που δεν έχουμε δει τα τελευταία 60 χρόνια, σύμφωνα με στρατηγούς των ΗΠΑ.

Η τεχνητή νοημοσύνη και τα αυτοματοποιημένα οπλικά συστήματα θα επιτάχυναν την όποια μελλοντική σύγκρουση, προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο Αρχιστράτηγος William Hix.

«Μία συμβατική σύγκρουση στο άμεσο μέλλον θα είναι εξαιρετικά θανατηφόρα και γρήγορη»  είπε, σύμφωνα με το Defence One, μιλώντας σε πάνελ την Τρίτη και πρόσθεσε με νόημα «και δυστυχώς δεν θα έχουμε στα χέρια μας το χρονόμετρο» τονίζοντας πως «η ταχύτητα των γεγονότων είναι πιθανό να δοκιμάσουν τις ανθρώπινε δυνατότητες μας. Η ταχύτητα με την οποία τα μηχανήματα μπορούν να πάρουν αποφάσεις στο μέλλον είναι πιθανό να προκαλέσουν τη δυνατότητα μας να ανταποκριθούμε, απαιτώντας μια νέα σχέση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής».

Προειδοποίησε ότι τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Ρωσίας και της Κίνας τα τελευταία χρόνια έχουν αναγκάσει τον Λευκό Οίκο να προετοιμαστεί για «βία σε επίπεδο που ο αμερικανικός στρατός δεν έχει αντιμετωπίσει από τον πόλεμο στην Κορέα».

Ο δε Στρατηγός, Joseph Anderson τόνισε μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, πως οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν υπαρξιακές απειλές από κράτη που ακολουθούν μια επιθετική τακτική σε ό,τι αφορά το θέμα των εξοπλισμών προσθέτοντας «και ποια (χώρα) σας θυμίζει; Τη Ρωσία;»

«Ένας τέτοιος πόλεμος είναι σίγουρος» είπε από την πλευρά του ο στρατηγός Marak A.Milley.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου