Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ανακαλύφθηκε μυστική βάση των Ναζί στην Ανταρκτική


Ανακαλύφθηκε από Ρώσους επιστήμονες η μυστική βάση "Treasure Hunter" που δημιουργήθηκε μετά το Τρίτο Ράιχ στην Ανταρκτική


Μια μυστηριώδης βάση με την ονομασία "Schatzgraber" ή "Treasure Hunter" ήρθε στο φως της μετά από έρευνες Ρώσων επιστημόνων στην Ανταρκτική.
Η στρατιωτική βάση εκτιμάται ότι δημιουργήθηκε το 1942, ένα χρόνο μετά την εισβολή του Τρίτου Ράιχ στη Ρωσία. Κατά τους επιστήμονες το "Treasure Hunter" χρησιμοποιούνταν κυρίως ως μετεωρολογικός σταθμός από τους Ναζί.

Οι ιστορικές αναφορές για τη συγκεκριμένη βάση τη θέλουν να εγκαταλείφθηκε το 1944, όταν οι επιστήμονες που βρίσκονταν στον σταθμό κατανάλωσαν ωμό κρέας πολικής αρκούδας και δηλητηριάστηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν να εκκενωθεί η βάση και στη συνέχεια να ερημωθεί και να διαλυθεί οριστικά το 1950.
Η λειτουργία της υπήρξε ζωτικής σημασίας για τους Ναζί, καθώς βασίζονταν πάνω στις προβλέψεις των μετεωρολόγων για τον σχεδιασμό των νέων πολεμικών κινήσεων και επιθέσεων σε χώρες όπου το κλίμα ήταν πιο ψυχρό, όπως η Ρωσία.

Οι ερευνητές κατάφεραν να φέρουν στην επιφάνεια περισσότερα από 500 αντικείμενα, τα οποία χρονολογούνται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και αποδεικνύουν την ύπαρξη της μυστικής βάσης του Χίτλερ.

(ΠΗΓΗ: Dailymail)


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου