Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Απομακρύνεται από τους στόχους του Κιότο η Ιαπωνία


Σε επίπεδα - ρεκόρ ανέρχονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για το έτος που λήγει το Μάρτιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το εάν η Ιαπωνία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου του Κιότο.

Μετά τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας είναι πιθανό η Ιαπωνία να αναγκαστεί να επιβάλει υποχρεωτικά όρια στα αέρια του θερμοκηπίου μετά από μια δεκαετία εκκλήσεων για οικιοθελείς προσπάθειες από την ιαπωνική βιομηχανία οι οποίες έπεσαν στο κενό.

Σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ιαπωνία δίστασε να επιβάλει υποχρεωτικούς περιορισμούς στις εκπομπές των εργοστασίων εξαιτίας προηγούμενων εκκλήσεων προς τη βιομηχανία για εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Κιότο, η Ιαπωνία πρέπει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και των υπόλοιπων αερίων του θερμοκηπίου κατά 6% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, αρχής γενομένης από το έτος που θα λήξει τον ερχόμενο Μάρτιο.

Στο έτος 2007-2008, ωστόσο, τα επίπεδα των εκπομπών διαμορφώθηκαν κατά 9% υψηλότερα αγγίζοντας τα 1.371 δισ. τόνους ισοδύναμου CO2.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου