Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Καφετζόπουλος: Μόνη λύση για τους λαθρομετανάστες είναι να τους αφήσουμε να περάσουν πάνω από τα πτώματά μας


Αντώνης Καφετζόπουλος (μέλος των Οικολόγων Πράσινων)

Συνέντευξη (μέρος) στο περιοδικό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ που κυκλοφόρησε με ΤΑ ΝΕΑ, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009.


Ερώτηση: Οι Αλβανοί, όμως, ανήκουν πια στην εληνική κοινωνία;

Α.Καφετζόπουλος: Ναι, και μάλιστα το παράπονό τους είναι συνεχώς αυτό. Ότι το αρχετυπικό παράδειγμα του ενοχλητικού ξένου εξακολουθεί να το ενσαρκώνει ο Αλβανός. Έχουμε και και μια παράλληλη ιστορία οι δύο λαοί. Η ανάμειξη ήταν πολύ μεγάλη, οι συγκρούσεις πολλές, οι συμμαχίες περισσότερες. Στην επανάσταση του 1821 μπορούμε να πούμε ότι είχαμε και έναν αλβανικό εμφύλιο. Οι μισοί να πολεμούν με τους Έλληνες και οι άλλοι μισοί με τους Τούρκους.

Ερώτηση: Τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, το μεταναστευτικό, οι πυρκαγιές... Τι μπορεί να επηρεάσει πιο πολύ το εκλογικό αποτέλεσμα;

Α.Καφετζόπουλος: Δεν μπορώ να τα ιεραρχήσω γιατί όλα περνάνε κατά καιρούς έξαρση. Στη δική μου συνείδηση το σημαντικότερο είναι το περιβάλλον. Στο μεταναστευτικό μπορεί να δοθεί μια διέξοδος: πήγαινε εκεί που υπάρχουν δουλειές, που υπάρχουν χρήματα. Θα περάσουν πάνω από τα πτώματά μας και θα πάνε εκεί που είναι να πάνε. Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι είναι συνυφασμένη με τη μετακίνηση. Η ελεύθερη διέλευση είναι η μόνη λύση. Είναι ελιτισμός και ανόητος ο τρόπος που λέμε εμείς οι να πάμε στις χώρες τους να φτιάξουμε δουλειές. Τα οικονομικά προβλήματα στις "υπανάπτυκτες" χώρες δημιουργούνται για τους ίδιους λόγους που δημιουργούνται και στη Δύση.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου