Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Θ. Πάγκαλος: Οι πολίτες διαφθείρουν τους πολιτικούς


Μετά τους «κοπρίτες» δημόσιους υπαλλήλους, ο Θόδωρος Πάγκαλος τα έβαλε με όλους τους Έλληνες πολίτες, αποκαλώντας τους «διεφθαρμένους».

Σε διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον περασμένο Μάιο, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, χαρακτήρισε τους Έλληνες πολίτες -και ψηφοφόρους του- «διεφθαρμένους» λέγοντας χαρακτηριστικά : «Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο...
διεφθαρμένος ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να προσλαμβάνει ανθρώπους στο δημόσιο. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν. Αυτό είναι διαφθορά, όλη αυτή η κατάσταση.»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στην ίδια ομιλία ο κ. Πάγκαλος αποκάλεσε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση «ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωρικών που μετά βίας μιλούσαν ελληνικά» και οι οποίοι καθιέρωσαν το ρουσφέτι καθώς, μετά την απελευθέρωση, ψήφιζαν οποιονδήποτε εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους, δικαιολογώντας με αυτή την «ιστορική αναδρομή» την διατήρηση του πελατειακού συστήματος έως και σήμερα.

Όσον αφορά στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης , ο Αντιπρόεδρος τους παρομοίωσε με «όσους οργανώνουν δολοφονίες άλλων ανθρώπων».





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου