Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ερχονται (;) τα μικροτσίπ για τους δημοτικούς υπαλλήλους


Σοβαρά ερωτήματα και αντιδράσεις αναμένεται να εγείρει το πλάνο που επεξεργάζεται ο Δήμος Τρικκαίων για τον έλεγχο της συνέπειας και της αποδοτικότητας των δημοτικών υπαλλήλων με τη χρήση μικροτσίπ. Η είδηση ήρθε από τα πλέον επίσημη χείλη, αυτά του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Στουρνάρα, ο οποίος εξέφρασε σε μέσα ενημέρωσης των Τρικάλων τη δυσαρέσκειά του για την εικόνα που παρουσιάζουν οι δημοτικές υπηρεσίες και αναφέρθηκε στις προοπτικές που υπάρχουν.

Οπως έκανε γνωστό, αρκετά από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου είναι ενοχλημένα με τη συμπεριφορά συγκεκριμένων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν τηρούν το ωράριο, με αποτέλεσμα τυπικές διαδικασίες να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες για τους δημότες και οι ευσυνείδητοι εργαζόμενοι να βαρύνονται με σαφώς μεγαλύτερο φόρτο εργασίας. Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι στον δήμο να παραπονούνται καθημερινά, μέσω επιστολών ή τηλεφωνημάτων, πολίτες που είτε ταλαιπωρήθηκαν είτε δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν.

Με το μικροτσίπ ο δήμος θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει καθημερινά και με ακρίβεια την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων από το κτίριο. Μένει να διευκρινιστούν από τους αρμοδίους ποιες περαιτέρω πληροφορίες (σ.σ.: γεωγραφικό στίγμα κ.ά.) θα μπορεί να παράσχει το συγκεκριμένο μικροτσίπ καθώς και ο «τρόπος» με τον οποίο θα έχουν πάνω τους τον ψηφιακό «κατάσκοπο» οι εργαζόμενοι.

Ο λόγος, πάντως, για τον οποίο φαίνεται να έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για τα μικροτσίπ είναι πως για το πρόβλημα της καταπάτησης του ωραρίου ο Δήμος Τρικκαίων έχει δοκιμάσει στο παρελθόν αρκετές μεθόδους (ειδικές κάρτες, ενυπόγραφο δελτίο παρουσιών, «απουσιολόγος» θυρωρός), δίχως όμως επιτυχία.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει μια σειρά, για την ορθή λειτουργία του δήμου, στο ωράριο των υπαλλήλων και αυτό πιστεύω πως θα γίνει με την απόκτηση μικροτσίπ που θα διαθέτει ο κάθε δημοτικός υπάλληλος. Πιστεύω πως με την προμήθεια τέτοιου υπερσύγχρονου μηχανήματος θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την προσέλευση και την αποχώρηση των υπαλλήλων του Δήμου Τρικκαίων στο σύνολο των υπηρεσιών» δήλωσε συγκεκριμένα στο trikalanews.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες τις εξελίξεις για το μικροτσίπ παρακολουθεί στενά η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών καθώς και συνδικαλιστές, οι οποίοι σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου αναμένεται να αντιδράσουν.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου