Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Τα αποτελέσματα του πολυπολιτισμού: Τρίτη νύχτα ταραχών στο Λονδίνο


Συνεχίζονται για τρίτη νύχτα τα επεισόδια στο Λονδίνο με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να διακόπτει τις διακοπές του στην Ιταλία και να επιστρέφει στη βρετανική πρωτεύουσα.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργό, ο Ντ. Κάμερον θα προεδρεύσει σύσκεψης για τα επεισόδια στο Λονδίνο.

Τουλάχιστον ένα κτήριο έχει τυλιχτεί στις φλόγες στη συνοικία Πέκαμ του νότιου Λονδίνου, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ταραχές ξεκίνησαν αργά το βράδυ του Σαββάτου από τη συνοικία Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου, όταν μια ειρηνική διαδήλωση με αφορμή το θάνατο ενός 29χρονου εγχρώμου σεσημασμένου κακοποιού κατέληξε σε συγκρούσεις, λεηλασίες καταστημάτων και πυρπόληση αυτοκινήτων.

Οι ταραχές επεκτάθηκαν σήμερα στο Χάκνεϊ του ανατολικού Λονδίνου και τις υποβαθμισμένες συνοικίες Πέκαμ και Λιούισαμ, στο νότιο Λονδίνο.

Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν κάδους απορριμάτων και καρότσια του σούπερ-μάρκετ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι και απάντησαν.

Πεδίο μάχης  θύμιζε τη νύχτα του Σαββάτου το βόρειο Λονδίνο, ύστερα από βίαια επεισόδια που ξέσπασαν με αφορμή τον θάνατο  ενός σεσημασμένου κακοποιού από πυρά αστυνομικών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Περισσότεροι από 500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα του Τότεναμ και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς  με μπουκάλια και πέτρες, λεηλάτησαν καταστήματα και έβαλαν φωτιές σε αυτοκίνητα της ασφάλειας, ένα λεωφορεί, ενώ ένα  εμπορικό κέντρο παραδόθηκε στις φλόγες

Τα βίαια επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 26 αστυνομικών, ενώ συνελήφθησαν 42 ατόμα.

Αφορμή ο θάνατος του 29χρονου πατέρα τεσσάρων παιδιών, Mark Duggan, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αστυνομικούς την Πέμπτη. Ο άνδρας βρισκόταν σε ταξί όταν τον σταμάτησαν ένοπλοι αστυνομικοί.

Ένας αστυνομικός γλίτωσε όταν μία σφαίρα του 29χρονου πέτυχε τον ασύρματό του, σύμφωνα με τις Αρχές.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου