Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Αχμαντινεζάντ: "Το Ιράν θα γράψει ιστορία και θ΄αλλάξει το κόσμο"

Το Ιράν θα "εγκαινιάσει τις επόμενες ημέρες πολλά σημαντικά πυρηνικά έργα", δήλωσε  ο ιρανός πρωθυπουργός Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του πλήθους στην Τεχεράνη που είχε συγκεντρωθεί με την ευκαιρία του εορτασμού της 33ης επετείου από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979. 

   


"Τις επόμενες ημέρες θα δούμε να εγκαινιάζονται και να τίθονται σε λειτουργία πολλά σημαντικά πυρηνικά έργα στο Ιράν", δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποια έργα αναφέρεται. 

   

Στο Ιράν έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό του πρόγραμμα που πιστεύεται ότι έχει στρατιωτικό σκοπό.

   

Πάντως, όπως επεσήμανε ο ιρανός πρόεδρος, το Ιράν "δεν θα παραδοθεί ποτέ" παρά "τη γλώσσα της βίας" που χρησιμοποιούν στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα οι μεγάλες δυνάμεις. 

  

"Αν χρησιμοποιείτε τη γλώσσα της βίας, σας το λέω ξεκάθαρα, το ιρανικό έθνος δεν θα παραδοθεί ποτέ", υπογράμμισε ο Αχμαντινετζάντ απευθυνόμενος στους Δυτικούς. "Ο μόνος δρόμος για εσάς είναι να αναγνωρίσετε τα δικαιώματα του ιρανικού έθνους (όσον αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα) και να επανέλθετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", πρόσθεσε στη διάρκεια της ομιλίας του που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση. 

   

"Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι παρά τις πιέσεις το Ιράν δεν θα κάνει πίσω ούτε εκατοστό από τις αξίες του και τα (πυρηνικά του) δικαιώματα", επεσήμανε ο Αχμαντινετζάντ. 


   
Παράλληλα ο ιρανός πρόεδρος δήλωσε ότι το Ιράν έχει "συνθλίψει το είδωλο" του Ολοκαυτώματος. 

   
"Η Δύση και οι αποικιοκράτες, για να κυριαρχήσουν στον κόσμο, δημιούργησαν ένα είδωλο το οποίο αποκάλεσαν 'σιωνιστικό καθεστώς'. Το πνεύμα αυτού του ειδώλου είναι το Ολοκαύτωμα (...) και το ιρανικό έθνος με κουράγιο και διαύγεια συνέθλιψε το είδωλο προετοιμάζοντας την απελευθέρωση των δυτικών λαών", είπε ο Αχμαντινετζάντ.

   

Σύμφωνα με το πρακτορείο ISAN ο ιρανός πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το "Ιράν σίγουρα θα γράψει ιστορία και θα αλλάξει τον κόσμο". 



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου