Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ερντογάν ασθενεί, η Αθήνα ανησυχεί, τα σενάρια φουντώνουν


Ο Ερντογάν ασθενεί ,η Αθήνα ανησυχεί και είναι λογικό. Η σοβαρότητα της περιπέτειας υγείας που αντιμετωπίζει ο Τούρκος πρωθυπουργός,ξεπερνά το ανθρώπινο ενδιαφέρον όπως είναι εύκολα κατανοητό. Αποτελεί έναν πραγματικά αστάθμητο παράγοντα για τις ευρύτερες εξελίξεις στη περιοχή,καθώς κανείς δεν μπορεί να πει ποια θα είναι η Τουρκία σε μία πιθανή αποχώρηση Ερντογάν από την εξουσία.

Κανείς δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για τη κατάσταση της υγείας του Τούρκου πρωθυπουργού. Ωστόσο η νέα επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε αναζοπύρωσε τη φωτιά των σεναρίων που θέλουν να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο ίδιος ο κ.Ερντογάν έχει απαντήσει δημοσίως στις φήμες που τον ήθελαν να πάσχει από καρκίνο.Σε συνέντευξή του στον Αλί Μπιράντ,έχει διαψεύσει αυτή τη φημολογία και τα σενάρια είχαν αρχίσει να ατονούν,μέχρι χθες που έγινε γνωστή η δεύτερη εισαγωγή του στο νοσοκομείο για επέμβαση.

Η πορεία της υγείας του δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανένα.Από την Ουάσινγκτον έως την Αθήνα. Η επόμενη μέρα της Τουρκίας ,αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προβλεφθεί. Μπορεί ο Ερντογάν να “ξήλωσε” και να έστειλε στη φυλακή ένα μεγάλο μέρος του στρατιωτικού κατεστημένου, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι κεμαλιστές έχουν οριστικά ηττηθεί.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου