Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δίκη για τη σφαγή στην Κεφαλλονιά


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την εισαγγελία της Ρώμης παραπομπή σε δίκη του Γερμανού στρατιωτικού που φέρεται να ενέχεται στην σφαγή Ιταλών στρατιωτών στην Κεφαλλονιά, το 1943.

Οι γερμανικές δυνάμεις τον Σεπτέμβριο του 1943 εκτέλεσαν περίπου εννέα χιλιάδες Ιταλούς στρατιώτες και τετρακόσιους δεκαπέντε αξιωματικούς που βρίσκονταν στο νησί αυτό του Ιονίου.


Επρόκειτο για καραμπινιέρους, μέλη της μεραρχίας Άκουϊ και αστυνομικούς. Μετά τη συνθηκολόγηση με τους συμμάχους, είχαν αρνηθεί να παραδώσουν τα όπλα στις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στην Κεφαλλονιά.

Η εισαγγελία της Ρώμης, από το 2009, έχει ανοίξει νέα έρευνα για την απόδοση δικαιοσύνης, εξετάζοντας τη θέση Γερμανών αξιωματικών που βρίσκονται ακόμη εν ζωή.

Η "Corriere Della Sera" δεν αναφέρει το όνομα του Γερμανού πρώην στρατιωτικού που πρόκειται να λάβει κλήση σε απολογία, αλλά αποκαλύπτει ότι είναι πολύ πιθανό να κατηγορηθεί για την εκτέλεση εβδομήντα τριών αξιωματικών.

Ο εν λόγω αξιωματικός της Βέρμαχτ, όπως σημειώνεται, θα πρέπει να απολογηθεί για σφαγή εκ προμελέτης, με βασανιστήρια και σκαιότητα σε βάρος των θυμάτων.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου