Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

"Η Τουρκία δεν θέλει λύση στη Κύπρο". Το γράφει τουρκοκυπριακή εφημερίδα


Αναρωτιέμαι… Αν η πλευρά των Ελληνοκυπρίων δεχόταν όλους τους όρους που βάζει στο τραπέζι η τουρκική πλευρά, άραγε θα υπήρχε λύση στο νησί ; Ξέρω βέβαια ότι οι όροι που θέτει στο τραπέζι η τουρκική πλευρά είναι τόσο σκληροί που δεν θα μπορέσουν να γίνουν δεκτοί από την ελληνοκυπριακή πλευρά….




Ας κάνουμε όμως μια υπόθεση εργασίας μαζί σήμερα….Και ας πούμε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δέχτηκε αυτούς τους όρους…Θα υπήρχε λύση ; Να πω αμέσως την γνώμη μου … Δεν θα υπήρχε ! Γιατί δεν θα υπήρχε ; Διότι αυτή η διαδικασία στήθηκε από τους σεναριογράφους για να αποτύχει…

Και η ημερομηνία λήξης του αδιεξόδου δεν ήρθε ακόμη…Άλλωστε αν είχε έρθει ξέρουν καλά τι θα έκαναν…Και μάλιστα δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο…Οι αρχιτέκτονες του προβλήματος εύκολα θα έκαναν μια ρύθμιση… Μήπως πιστεύετε πως το Κυπριακό δεν λύνεται τόσα χρόνια από το γινάτι των δύο κοινοτήτων ; Αν το πιστεύετε αυτό σημαίνει πως είστε πολύ αφελείς…Ή δεν γνωρίσατε καλά τον κόσμο…

Ας πούμε όμως πάλι πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δέχτηκε τα πάντα…Τι γίνεται ; Η τουρκική πλευρά για να οδηγήσει την κατάσταση στο πουθενά, θα προβάλλει και νέα αιτήματα στο τραπέζι… Και μάλιστα από αυτά που δεν μπορούν με τίποτε να γίνουν δεκτά… Τι είδους ; Θα δείτε μπορεί να αλλάξουν γνώμη και για την ομοσπονδιακή λύση… Μπορεί να πουν πως ¨Σκεφτήκαμε και κρίναμε πως η καλύτερη λύση για την κοινότητα μας είναι ο διαχωρισμός¨… Φυσικά και μπορεί να το πουν.

Γιατί να μην το πουν ; Αφού πρόθεση τους είναι να μην υπάρξει λύση, τότε σίγουρα θα βρούνε έναν λόγο… Μα αυτός δεν είναι και ο λόγος που οι διεθνείς δυνάμεις τόσα χρόνια δεν άσκησαν κάποια αποτελεσματική πίεση στην Τουρκία για το θέμα της Κύπρου ; Διότι δεν θέλουν να περατώσουν την διαδικασία του αδιεξόδου. Αυτός ήταν και ένας από τους στόχους του σχεδίου Αννάν…Έκαναν ότι μπορούσαν για να μην πουν ¨ναι¨ οι Ελληνοκύπριοι. Έτσι άνοιξαν το δρόμο για την Τουρκία και μπλόκαραν εντελώς την επίλυση.

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα AFRIKA


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου