Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δύο σενάρια -ένα αστείο κι ένα σοβαρό κι επικίνδυνο- που "μπλέκουν" τις ΕΔ με τις πολιτικές εξελίξεις


Το πολιτικό και οικονομικό παιχνίδι που παίζεται εκτός αλλά και εντός της χώρας δεν αφήνει -δυστυχώς- τις ΕΔ εκτός! Με δύο σενάρια,ένας τελείως εξωπραγματικό και ένα πέρα για πέρα πιθανό να υλοποιηθεί οι ΕΔ της χώρας έχουν εμπλοκή στις εξελίξεις που τρέχουν στη χώρα με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Και τα δύο έναν στόχο  εξυπηρετούν.Τη περαιτέρω δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και σύγχυσης στη χώρα.Γι΄ αυτό και τα δύο πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά και αποτλεσματικά.


Το εξωπραγματικό - και “φθηνό"- σενάριο

Από χθες δημοσιογράφοι από το εξωτερικό έχουν αρχίσει να διερευνούν -πάλι- το ενδεχόμενο “στρατιωτικού πραξικοπήματος” στην Ελλάδα! Το σενάριο που “ανέβηκε” στη Σύνοδο Κορυφής των Καννών,όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε θέσει το θέμα του δημοψηφίσματος,εξακολουθεί να επανέρχεται παρά τις διαψεύσεις και την απόρριψη ως αστείου από την ελληνική κοινή γνώμη. “Αστειότητα” το χαρακτήρισε και κορυφαία πηγή του ΥΕΘΑ στην οποία τέθηκαν οι πληροφορίες που προέρχονται από το εξωτερικό. “Το δημοκρατικό φρόνημα των ΕΔ είναι δεδομένο”,είπε η ίδια πηγή επαναλαμβάνοντας το αυτονόητο.

Μοιάζει απίστευτο να επιμένουν σ΄ αυτά τα σενάρια δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης τα οποία δεν μπορούν μεν να γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα,αλλά από την άλλη δεν μπορούν να γίνονται δέκτες τέτοιων διαρροών. Γιατί ασφαλώς κανείς τους δεν “βγάζει από το κεφάλι του” αυτές τις απίστευτες διαδόσεις.

Είναι δεδομένο ότι αυτές παίζουν το ρόλο τους στη προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος σύγχυσης,φόβου και αβεβαιότητας που προσπαθούν να επιβάλουν στην ελληνική κοινή γνώμη.

Από τα δημοσιεύματα μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών εφημερίδων είναι σαφές ότι “παίζεται” ένα παιχνίδι με τους δανειστές να προσπαθούν να πείσουν για την “απόλυτη καταστροφή” που έρχεται σε περίπτωση που οι “αντιμνημονιακές δυνάμεις” που προέκυψαν από τις εκλογές δεν βάλουν “νερό στο κρασί” τους.

Η ανεξέλεγκτη πτώχευση μπορεί να τρομάζει αρκετούς Έλληνες πολίτες.Ελάχιστοι για να μην πούμε κανείς ,δεν πείθεται από τον “κινδυνο” πραξικοπήματος!




Το υπαρκτό -και επικίνδυνο- σενάριο

Το δεύτερο σενάριο το οποίο όμως έχει πολλές πιθανότητες υλοποίησης και είναι πραγματικά ανησυχητικό,έχει να κάνει με την Τουρκία.Πηγές του ΥΕΘΑ και του ΥΠΕΞ δεν κρύβουν την ανησυχία τους, η οποία τροφοδοτήθηκε από την κίνηση της Άγκυρας να εκδώσει άδειες για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα και από το εσωτερικό της Τουρκίας,όπου οι φήμες και οι διαδόσεις για την ασθένεια του Ερντογάν ,έχουν πυροδοτήσει “υπόγειες εξελίξεις”.

Η πολιτική ρευστότητα στην Ελλάδα ,ενδέχεται να θεωρηθεί από την Τουρκία ως ευκαιρία για τη πρόκληση ελληνοτουρκικής κρίσης.Κάτι που όσοι επιθυμούν την Ελλάδα “πιεσμένη” θα το έβλεπαν προφανώς θετικά.Και είναι προφανές ότι αυτή τη περίοδο πολλοί “δυτικοί φίλοι” μας θα ήθελαν να βρεθούμε αντιμέτωποι και με μία “εθνική κρίση”.

Δυστυχώς μ΄ αυτό το ζήτημα τα πολιτικά κόμματα που προεκλογικά και μετεκλογικά “ξυφουλκούν” για την οικονομία και την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα,δεν έχουν ασχοληθεί καν.Προεκλογικά δεν ακούστηκε ούτε λέξη που να έχει σχέση με τα εθνικά θέματα και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει καμία απολύτως συνεννόηση και προετοιμασία για κοινό μέτωπο -είτε υπάρχει κυβέρνηση,είτε όχι- που θα πάρει πολιτικά τη κατάσταση στα χέρια του σε περίπτωση πρόκλησης οποιασδήποτε έντασης κρίση στα ανατολικά μας σύνορα. 



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου