Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η μεταφόρτωση του εγκεφάλου σε υπολογιστή για αιώνια ζωή είναι δυνατή!


Οι άνθρωποι θα μπορούσαν «να ζήσουν μέσα σε ένα μηχάνημα» μετατρέποντας τον εγκέφαλό τους σε ένα κώδικα προγράμματος για έναν υπολογιστή που θα είναι ικανός να δημιουργήσει εκ νέου κάποια τρισεκατομμύρια συνδέσεις, δήλωσε σε μια εκδήλωση στο Ηνωμένο Βασίλειο μια νευροεπιστήμονας του Κέμπριτζ.

«Οι άνθρωποι θα μπορούσαν πιθανώς να ζήσουν μέσα σε ένα μηχάνημα. Δυνητικά, νομίζω ότι είναι σίγουρα μια δυνατότητα,» είπε η Δρ Hannah Critchlow του τμήματος των Νευροεπιστημών του Κέμπριτζ, στο δημοφιλές Hay Festival στην Ουαλία, όπως μεταδίδει η Telegraph.


Παρά το γεγονός ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι εξαιρετικά πολύπλοκος, οι επιστήμονες αρχίζουν να κατανοούν καλύτερα τις λειτουργίες του ανά τμήματα», είπε η Critchlow.

Η επιστήμονας υποστήριξε ότι «θα είναι δυνατόν» να τον αναδημιουργήσουμε μέσα από ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή: «Αν είχατε έναν υπολογιστή που θα μπορούσε να κάνει 100.000.000 εκατομμύρια διασυνδέσεις, τότε είναι αυτό που μας κάνει.»

Η Δρ Hannah Critchlow αριστερά

Το μεγάλο ερώτημα για την νευροεπιστήμη είναι αν μπορεί να χαρτογραφηθεί ο εγκέφαλος.

Ο εγκέφαλος διαθέτει 100 δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα περίπου, ο οποίος ευθύνεται για όλες τις λειτουργίες του σώματος λέει η διακεκριμένη νευροεπιστήμονας η οποία βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων 100 επιστημόνων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έχει καταρρίψει επίσης τον κοινό μύθο ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το 10 τοις εκατό περίπου του εγκεφάλου τους, εξηγώντας ότι ο εγκέφαλος βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία με μερικά τμήματα του να βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, μόνο όταν χρειάζεται, για εξοικονόμηση ενέργειας.

Σημείωσε επίσης ότι παρά ότι ζυγίζει μόνο 1,5 κιλά και είναι μόλις το δύο τοις εκατό της μάζας του σώματος, ο εγκέφαλος «καταναλώνει περίπου το 20 τοις εκατό της συνολικής ενέργειας που δέχεται ο οργανισμός.»





Ηλίας Σιατούνης, crashonline.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου