Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Δείτε τι φέρνουν μαζί τους τα windows 10 ! Θα καταγράφεται και το πρόσωπο μας !


Πριν απο λίγες ημέρες σας είχαμε πληροφορίσει για τις αλλαγές που ετοιμάζονται στο γνωστότερο λειτουργικό σύστημα, windows, αλλά και σε κολοσσούς των ηλεκτρονικών συσκευών όπως η samsung , η apple και η lg.

Tα windows 10 λοιπόν της microsoft, έρχονται φέρνοντας μαζί τους τη βιομετρική αναγνώριση.
Αυτό σημαίνει πως η συσκευή θα φωτογραφίζει τον χρήστη και θα επιτρέπει τη πρόσβαση του στη συσκευή μέσω της αναγνώρισης του.

Οι βιομετρικοί αισθητήρες θα σκανάρουν το πρόσωπο ή την ίριδα ή τα δαχτυλικά αποτυπώματα του χρήστη αντί για password και με αυτόν τον τρόπο δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση άλλων ατόμων.
Φυσικά , οι αναζητήσεις στο διαδικτυο καταγράφονται και αυτή τη φορά και με το πρόσωπο του χρήστη , όχι μόνο απο την ip του ή το μοναδικό κλειδάριθμο του μοντέλου ηλεκτρονικής συσκευής που χρησιμοποιεί.

Σύμφωνα, με ανακοίνωση της Microsoft «οι προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα ανάλογο σύστημα βιομετρικής ταυτοποίησης για να το ενσωματώνουν στις ιστοσελίδες ή εφαρμογές (apps) που ζητούν αναγνώριση της ταυτότητας του χρήστη, έτσι ώστε ο τελευταίος πάλι δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιεί κωδικούς πρόσβασης».





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου