Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν προσγείωση στο φεγγάρι


Τη συνεργασία στη διαστημική έρευνα και τη διεξαγωγή κοινών επανδρωμένων διαστημικών αποστολών σχεδιάζουν να ενισχύσουν Μόσχα και Πεκίνο. Οι ΗΠΑ δεν εμπιστεύονται τα σχέδια αυτά, υπό τον φόβο ότι η Κίνα και η Ρωσία θα μπορούσε να λειτουργήσει σε ένα αντιδορυφορικό όπλο.

Η Κίνα και η Ρωσία σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια συμμαχία στην αεροδιαστημική βιομηχανία και διεξάγουν κοινές διαστημικές αποστολές στη Σελήνη, ανέφερε η εφημερίδα DWN.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη θέσπιση κοινών ενιαίων προτύπων που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της τεχνολογίας διαστημικών ταξιδιών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για συσκευές σύνδεσης και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, έγραψε η εφημερίδα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα το περασμένο έτος, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε ότι η Μόσχα και το Πεκίνο ήταν έτοιμες να πραγματοποιήσουν κοινά διαστημικά προγράμματα επανδρωμένων για την εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος «χέρι με χέρι». Αυτά θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει μια κοινή επανδρωμένη πτήση στο φεγγάρι, είπε ο ίδιος .

Νωρίτερα, ο διοικητικής της Αεροπορίας και Διαστήματος των ΗΠΑ, Τζον Ε. Χάιτεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν περισσότερες από 500 δορυφόρους στο διάστημα και είναι εκτεθειμένοι σε μια μεγάλη απειλή, όπως οι δραστηριότητες της Κίνας και της Ρωσίας στον τομέα του διαστήματος που έχουν δήθεν στόχο την ανάπτυξη ενός αντιδορυφορικού όπλου.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου