Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Οκτώ φρικιαστικά πειράματα στην ιστορία της ανθρωπότητας

 
Όταν η επιστήμη πέφτει στα χέρια νοσηρών μυαλών ή πολύ απλά οι επιστήμονες πιέζονται από έτι νοσηρότερες κυβερνήσεις για να παράγουν αποτέλεσμα στα σκοτεινά σχέδιά τους.

Τότε, τα πιο φρικιαστικά πειράματα σε ζώα και ανθρώπους λαμβάνουν χώρα και προκαλούν τουλάχιστον αναγούλα.

Από την σοκαριστική εικόνα της μαϊμουδίτσα με τα ραμμένα μάτια, μέχρι το πείραμα που προέβλεπε τη μόλυνση Αφροαμερικανών με τον ιό της Σύφιλης επί 38 ολόκληρα χρόνια τα παρακάτω πειράματα έχουν όλα συμβεί στην Αμερική. Ορισμένα από αυτά ξεπερνούν ακόμη και το πιο ευφάνταστο στόρι χολιγουντιανής ταινίας θρίλερ.


1.Η μαϊμού με το όνομα Μπρίτσες


Η μικρή μαϊμουδίτσα ξεριζώθηκε από τη μητέρα της σε μικρή ηλικία και χρησιμοποιήθηκε σε σειρά πειραμάτων από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Την ενέταξαν σε έρευνα για ηχητικό σύστημα που θα βοηθούσε τους τυφλούς, όμως υπήρχε ένα πρόλημα: Η Μπρίτσες δεν ήταν τυφλή. Έτσι οι επιστήμονες αποφάσισαν να ράψουν τα μάτια της, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στο πείραμα!!



2.Πρόγραμμα MKUltra


Τη δεκαετία του ’50, επιστήμονες της CIA ξεκίνησαν πειράματα σχετικά με τον έλεγχο της σκέψης, χρησιμοποιώντας παραισθησιογόνες ουσίες, ηλεκτροσόκ και παρατεταμένο ήχο.

Τα περισσότερα ευρήματά τους καταστράφηκαν μετά το σκάνδαλο Watergate. Υπάρχουν όμως ενδείξεις πως η κυβέρνηση χορηγούσε ναρκωτικά σε ανυποψίαστους πολίτες για να τους παρακολουθεί.



3.Εμφυτεύσεις όρχεων σε φυλακισμένους


Ο δρ. Λίο Στάνλει ψυχίατρος της φυλακής Σαν Κουέντιν το 1913, είχε αναπτύξει τη θεωρία πως ο λόγος που κάποιοι άνδρες παρουσίαζαν παραβατική συμπεριφορά ήταν η έλλειψη τεστοστερόνης. Τι σκέφτηκε λοιπόν; Σκέφτηκε να κάνει στους κρατούμενους εμφύτευση άλλων όρχεων. Εξαιτίας μάλιστα της έλλειψης σε ανθρώπινα εμφυτεύματα, πολλοί από τους κρατούμενους κατέληξαν με όρχεις από ζώα.



4.Επιχείρηση «σκληρόπετσος»


Το στρατιωτικό πείραμα πολλά υποσχόμενο. Ο αμερικανικός στρατός ήθελε στρατιώτες με τραχιά επιδερμίδα, αδύνατο να τρυπηθεί εύκολα. Έτσι ο Άλμπερτ Κλίγκμαν έπαιρνε άτυχους κρατούμενους και τους υπέβαλε σε φρικιαστικά πειράματα με χημικά για να πετύχει το σκοπό του. Στο τέλος όλοι τους κατέληγαν με εγκαύματα και ουλές…



5.Το πείραμα των φυλακών Στάνφορντ


Οι φυλακές αυτές διεξήγαγαν ένα κοινωνικό πείραμα με τραγικές συνέπειες. Χώρισαν ορισμένους κρατούμενους σε δύο ομάδες. Στους «φύλακες» και τους «φυλακισμένους», με τους πρώτους να έχουν απεριόριστη δικαιοδοσία στους δεύτερους. Το αποτέλεσμα ήταν απίστευτες βιαιότητες, άνθρωποι σεξουαλικά κακοποιημένοι, που έπεφταν για ύπνο στο τσιμέντο. Κάποιος κρατούμενος μάλιστα μετά τον εξευτελισμό έπαθε νευρικό κλονισμό και εξαιρέθηκε από την… έρευνα.



6.Το πείραμα Milgram ή αλλιώς «πείραμα πειθαρχίας»


Όσοι συμμετείχαν στο πείραμα καλούνταν να τραβήξουν έναν μοχλό με τον οποίο προκαλούνταν ηλεκτροσόκ σε άλλο άνθρωπο σε διπλανό δωμάτιο. Σε όλους δόθηκε η εντολή να συνεχίσουν το ηλεκτροσόκ, ώσπου ο άνθρωπος να ακινητοποιηθεί. Φυσικά, το θύμα δεν πάθαινε ηλεκτροπληξία, απλώς ήταν ένας ηθοποιός που προσποιούνταν τον αφόρητο πόνο. Το τρομακτικό αποτέλεσμα έδειξε πως περισσότεροι από 65% των ανθρώπων συνέχισαν να τραβούν το μοχλό, παρά τις κραυγές πόνου και απελπισίας του συνανθρώπου τους.



7.Το πείραμα της απομόνωσης


Το πείραμα είχε και πάλι στόχο άτυχες μαϊμούδες. Τα μικρά αποκόπτονταν από τη μητέρα τους πριν απογαλακτιστούν και κλείνονταν σε σκοτεινό κελί με μόνο σύντροφο ένα μπουκάλι νερό. Ο σκοπός του πειράματος ήταν να εξετάσει τις συνέπειες της παιδικής απομόνωσης στη συμπεριφορά και την ψυχοσύνθεση ανηλίκων. Τα μικρά μαϊμουδάκια ανέπτυξαν κατάθλιψη, αλλά και σωματικές δυσλειτουργίες όπως δυσπεψία.



8.Το πείραμα της Σύφιλης


Το δημόσιο σύστημα υγεία των ΗΠΑ, αποφάσισε να μολύνει με τη χρήση ένεσης Αφροαμερικανούς με τον ιό της Σύφιλης, γιατί όπως έλεγαν ήθελαν να δουν τα συμπτώματά της. Φυσικά, το σύστημα υγείας δεν ανέλαβε ποτέ τη νοσηλεία όσων μόλυνε, ενώ το συγκεκριμένο πείραμα έλαβε χώρα από το 1932, έως το 1970 με δεκάδες νεκρούς.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου