Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Καθηγητές-ντελάληδες υμνούν στην κοινή γνώμη το πλαστικό χρήμα


Ως συνήθως στρατολογούνται καθηγητές-ντελάληδες από «δεξαμενές σκέψεων – think tanks», προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη αυτή την φορά ότι η κατάργηση των μετρητών είναι κάτι το ωφέλιμο που θα λειτουργήσει υπέρ της κοινωνίας και της οικονομίας. Έτσι ο κόσμος ακούει για «καθηγητές κύρους» και υιοθετεί απερίσκεπτα τις όποιες απόψεις, δίχως να ψάξει και να επαληθεύσει.

«Πολλοί δεν θέλουν να χρησιμοποιούν μετρητά για πρακτικούς λόγους, άλλοι για λόγους ασφαλείας», λένε οι καθηγητές μιλώντας στην Deutsche Welle και συνεχίζουν: «Χώρες όπως η Δανία σχεδιάζουν να περιορίσουν δραστικά την κυκλοφορία μετρητών, ώστε να περιορίσουν το κόστος της κοπής νέου χρήματος. Για τις φορολογικές αρχές, η κατάργηση των μετρητών θα διευκόλυνε την καταπολέμηση της παραοικονομίας, καθώς θα καταγραφόταν, και θα μπορούσε να ελεγχθεί εκ των υστέρων, κάθε συναλλαγή.».

Αφού ανέφεραν τα… προτερήματα της κατάργησης μετρητών οι μεγάλο-καθηγητάδες τόνισαν πως «η επικράτηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι θέμα χρόνου». Βιάζονται οι παγκοσμιοποιητές να επιβάλλουν το ηλεκτρονικό χρήμα -εν αρχή με «έξυπνη κάρτα/Κάρτα του Πολίτη-, το οποίο επιδιώκεται να είναι ο μοναδικός τρόπος συναλλαγής λίγο πριν την επιβολή παγκόσμιου κέντρου εξουσίας και ελέγχου του πλούτου και άρα των πολιτών.



Θυμηθείτε:

Περί κάρτας του Πολίτη…

Η αγορά παραπαίει αλλά η κατάργηση των μετρητών προχωρά


Λέει ο καθηγητής Πριντς στην γερμανική ραδιοφωνία: «Υποθέτω ότι με την πάροδο του χρόνου η χρήση μετρητών θα αρχίσει να αντικαθίσταται – αν και όχι ολοκληρωτικά – από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Το ζήτημα είναι αν απλώς θα περιμένουμε την πάροδο του χρόνου ή θα δώσουμε και κίνητρα γι αυτό. Εδώ το κράτος θα μπορούσε να κάνει πολλά, για παράδειγμα να προσφέρει φορολογικά κίνητρα για το πλαστικό χρήμα – κάτι που θα έχει πλεονεκτήματα, αλλά σίγουρα και κάποια μειονεκτήματα».

Ο… διακεκριμένος οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος της «Επιτροπής Σοφών» για την γερμανική οικονομία, υποστηρίζει ότι τα μετρητά είναι αναχρονισμός σε μία εποχή που υπάρχουν πολύ πιο σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις για την διεκπεραίωση συναλλαγών.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως οι προσπάθειες για αντικατάσταση των μετρητών με πλαστικό χρήμα εντείνονται, προκειμένου να ελέγχονται όλες οι συναλλαγές. Πέραν της τσέπης θα ελέγχεται όμως και η προσωπική ζωή, καθώς η Κάρτα του Πολίτη, η οποία πλασάρεται αρχικά στην πολυδιαφημισμένη Ελλάδα της κρίσης, θα επιδιωχθεί να θεσμοθετηθεί έπειτα στον υπόλοιπο κόσμο ως λύση κόντρα στην φοροδιαφυγή και την χαρτούρα.



Θυμηθείτε:

Που οδηγείται άραγε η χώρα;

Πιθανές αφορμές στον δρόμο προς την παγκόσμια ηγεσία




Όλα για το καλό μας. Πολλοί πάλι θα δουν το τυρί. Ελάχιστοι όμως την φάκα…




ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου