Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Οι ΗΠΑ και η νέα παγκόσμια τάξη


Η χώρα μας αυτήν την στιγμή διέρχεται μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ιστορίας της, με το φάσμα της χρεοκοπίας να φαντάζει εφικτό. Και όμως και σε αυτή την  περίπτωση, ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο μέλλον μπροστά μας, για τον μέλλον των παιδιών μας. Βέβαια όλα αυτά έχουν απόλυτη σχέση με την παγκόσμια επικυριαρχία ΗΠΑ και Ρωσίας πάνω  στον πλανήτη.

Σύμφωνα με άρθρο στον ρωσικό τύπο, οι  «κυρίαρχοι του σύμπαντος», οι  ΗΠΑ, αρχίζουν να καταλαβαίνουν με ποιον ακριβώς  τρόπο «φυσάει ο άνεμος» όσον αφορά τις σχέσεις τους  με την ρωσική ομοσπονδία και την παγκόσμια τάξη στον πλανήτη .

Η ιστορία «δείχνει»  ότι αυτό το κατανόησαν  καλά  οι ΗΠΑ , ειδικά μετά το  ταξίδι στο Σότσι του Αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο Πούτιν.

«Ίσως η  οπτική υπενθύμιση της καμπάνας του ρολογιού , μαζί με την παρουσία των Κινέζων στρατιωτών και των νέων επιτευγμάτων   του  Ρωσικού Στρατού,  στην Κόκκινη Πλατεία , την Ημέρα της Νίκης, να αφύπνισαν τις ΗΠΑ , οι οποίες  θεωρούσαν «ευατόν» τους κυρίαρχο του κόσμου για πολλά χρόνια.  Ακόμα και στις ημέρες του Στάλιν και του  Μάο , δεν είχαν παρελάσει κινεζικά στρατεύματα στην  Κόκκινη Πλατεία.

Επίσης το γεγονός της ύπαρξης και της αποτελεσματικής λειτουργίας του αντιπυραυλικού συστήματος S-500, έχει θορυβήσει το αμερικανικό Πεντάγωνο σε τρομερά μεγάλο βαθμό . Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο σύστημα πραγματοποιεί αναχαίτιση και στο χώρο του αποκαλούμενου διαστήματος. 

Καλά ενημερωμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι  σε  μυστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο  , και στην οποία  επαληθεύτηκαν όλες οι τελευταίες  πληροφορίες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα και το Πεκίνο, ΕΙΝΑΙ στα πρόθυρα της υπογραφής ενός μυστικού  στρατιωτικού  πρωτοκόλλου , στα πρότυπα του  Συμφώνου Μολότοφ-Ρίμπεντροπ. Ένα γεγονός το οποίο  θα επιφέρει μεγάλη «ανησυχία και τρόμο» στον  Δρ Zbig «Μεγάλη Σκακιέρα» Μπρεζίνσκι, τονίζει ο αρθρογράφος .

«Μετά την συνάντηση του Αμερικανού  και του Ρώσου ΥΠΕΞ, αντί της δαιμονοποίησης και των ατελείωτων χειμάρρων  του ΝΑΤΟ σχετικά με την «ρωσική επιθετικότητα»,  κάθε δέκα δευτερόλεπτα, ακούγαμε τον Τζών Κέρι να δηλώνει το σεβασμό του στην συμφωνία   του Μινσκ-2 , η οποία αποτελεί την  μόνη διέξοδο για την Ουκρανία», γράφει το άρθρο .

Ο πάντα ισορροπημένος Σ. Λαβρόφ από την πλευρά του, χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Κέρι , ως «θαυμάσια» και ο εκπρόσωπος  του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξήρε τη νέα συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας ως «πολύ θετική».

«Έτσι τώρα η κυβέρνηση Ομπάμα πήρε  το παρατσούκλι «να μην κάνουμε τίποτα λάθος » τουλάχιστον, γράφει ο Ρώσος αρθρογράφος,  προφανώς  επειδή οι ΗΠΑ ξεκίνησαν επιτέλους να συνειδητοποιούν ότι με την «απομόνωση της Ρωσίας», το Κρεμλίνο συντάσσεται πλήρως στρατιωτικά με την Κίνα και την Ινδία, απομονώνοντας τις ΗΠΑ  .

Συνεχίζοντας ο αρθρογράφος τονίζει ότι  η  Ουκρανία και το ΝΑΤΟ δεν διαθέτουν καμία πιθανότητα να καταστρέψουν  την Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του  Λούγκανσκ.

Η Ουκρανία , είναι  ένα αποτυχημένο κράτος και  τώρα  θα μετατραπεί πλήρως σε μια αποικία του ΔΝΤ. Η ΕΕ δεν θα την δεχθεί ως μέλος και δεν πρόκειται να πληρώσει τα αστρονομικά χρέη της . Το σχέδιο  αυτό έχει επίδραση στις σχέσεις « Μόσχας – Ιράν». Δεν είναι τυχαίο και  εξαιρετικά περίεργο , ο  Wendy Sherman , ο οποίος  ήταν ο κύριος διαπραγματευτής των ΗΠΑ στην  συνεδρίαση των χωρών  P5 + 1, να είναι  ανάμεσα στους  κύριους  υποστηρικτές του Κέρι; Μια συνολική συμφωνία με το Ιράν δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς μια ουσιαστική συνεργασία με την Ρωσία για όλα τα θέματα, από την απελευθέρωση ροής του ιρανικού πετρελαίου έως την ταχεία «κατάρρευση» των αμερικανικών κυρώσεων.

Το Ιράν αποτελεί μία βασική χώρα κόμβο του έργου της  διανομής  υδρογονανθράκων στην Ασία , υπό την ηγεσία της Κίνας . Έτσι, οι πραγματικοί  «κυρίαρχοι του σύμπαντος» ( ΗΠΑ)  θα πρέπει  επιτέλους να δουν ότι ο κυρίαρχος της Ευρασίας, είναι  πλέον η Κίνα .

Αυτή ήταν  και το πραγματικό αστέρι της παρέλασης 9ης Μαΐου, την Ημέρα της Νίκης. Υπενθυμίζουμε ότι  μια ημέρα πριν,  ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping υπέγραψε 32 διαφορετικές συμφωνίες , συμπεριλαμβανόμενων των χωρών του Καζακστάν και της Λευκορωσίας.

Επίσης καλωσορίζουμε το Πεκίνο  στην  κατασκευή  της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας από την Σαγκάη προς το  Αλμάτι, το  Μινσκ, και στα ενδότερα της  Κεντρικής Ασίας έως την  Δυτική Ευρώπη.

Μέχρι τώρα όλοι ξέρουμε ότι αυτή η  κινεζική οικονομική «επίθεση» μεγάλης ισχύος ,  που είναι παράλληλα  και ένα γεωπολιτικό ταξίδι ,  καθοδηγείται και υποστηρίζεται από την Ασιατική Τράπεζα, την Μόσχα, το Πεκίνο , και την  Τράπεζα Ανάπτυξης των χωρών του συνασπισμού BRICS. Το ΝΑΤΟ μόλις έχασε τον  στρατηγικό πόλεμο  στην Κεντρική Ασία, την Μογγολία και το Αφγανιστάν , καλύπτοντας μια γεωπολιτική τροχιά, που επεκτείνεται στο σύνολο της κεντρικής, βόρειας και ανατολικής Ευρώπης. ( Εκεί συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα η οποία αποτελεί  κομβική χώρα για το Πεκίνο).

Σε αυτά τα μεγαλόπνοα νέα σχέδια το εμπορικό παγκόσμιο  κέντρο της Σαγκάης, θα έχει ως «πύλη της Ευρώπης»  την Αγία Πετρούπολη. Αυτή είναι μια φυσική συνέπεια μιας σύνθετης διαδικασίας που υλοποιείται εδώ και μεγάλο διάστημα , από μια τεράστια ένωση, υπό την ηγεσία του Πεκίνου και της  αποκαλούμενης  « Οικονομική Ζώνης  του δρόμου του μεταξιού», υπό την αιγίδα της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης. Ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν  το περιέγραψε ως «ένα νέο επίπεδο της εταιρικής σχέσης».

Οι νέοι  «κυρίαρχοι του σύμπαντος», ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, και  ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας, Στρατηγός  Fan Chanlunom, συζητούν τα μεγαλόπνοα σχεδία τους σε όλον το κόσμο. Ρωσία και  Κίνα πραγματοποίησαν  ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο και στην Θάλασσα της Ιαπωνίας, δίνοντας  μέγιστη προτεραιότητα σε μια κοινή θέση σχετικά με το παγκόσμιο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες  « ανακαλύφθηκε» από υπηρεσίες πληροφοριών του Πενταγώνου, ότι η Κίνα διαθέτει  60 μόνιμα σιλό με πυραύλους  ICBM – CSS-4, οι οποίοι είναι  σε θέση να « απειλήσουν» το σύνολο σχεδόν της αμερικανικής επικράτειας , εκτός της πολιτεία της  Φλόριντα.

Το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-500  , θα καλύπτει με ένα μεγάλο «πέπλο» την Ρωσία, από οποιαδήποτε πυραυλική επίθεση των  Ηνωμένων Πολιτειών . Κάθε πύραυλος του συστήματος αυτού μπορεί να κινείται με ταχύτητα 10 βαλλιστικών πυραύλων και   15.480 μίλια ανά ώρα, σε υψόμετρο 115 μιλίων και σε οριζόντια απόσταση 2.174 μιλίων. Η Μόσχα επιμένει ότι το σύστημα αυτό θα τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ισχύ το 2017. Αν, υποθετικά  η Ρωσία θα μπορούσε να κατασκευάσει  10.000 πυραύλους ,  θα ήταν  σε θέση να αναχαιτίσει  το σύνολο των   100.000 αμερικανικών βαλλιστικών πυραύλων  .

Η Ρωσία δεν μπορεί να διαγραφεί από την παγκόσμιο  σκηνή , σε καμία περίπτωση .  Από την άλλη πλευρά είναι αδύνατο να κερδίσει ολοκληρωτικά η «Νέα  παγκόσμια τάξη».

Σύμφωνα με ανάλυση από το pentapostagma.gr, στην Ασία δημιουργείται μια νέα οικονομική κατάσταση με επικεφαλής την Ρωσία , την Κίνα και την Ινδία. Σαν Ελλάδα θα πρέπει πλέον  να κοιτάξουμε να απεμπλακούμε ως χώρα από το ΔΝΤ και την ΕΕ το ταχύτερο δυνατό , κοιτάζοντας όμως  το συμφέρον μας και μόνο αυτό.

Η Ευρώπη θα « διαλύσει» μια  οικονομική ένωση που δημιουργήθηκε από κάποιους ανθρώπους το 1957, για πολλούς λόγους. Σήμερα « ανατέλλει» μια διαφορετική εποχή η οποία θα καθορίσει το μέλλον ολόκληρου του πλανήτη.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου