Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Η μεταφόρτωση του ανθρώπινου εγκεφάλου σε υπολογιστή με σκοπό την... "αθανασία"!


«Το να κατεβάσεις το μυαλό σου σε ένα λογισμικό είναι συμβατό με τη φυσική και είναι κάτι που πιστεύω πως θα μπορούσε να γίνει στον αιώνα μας» δήλωσε η Martine Rothblatt, ιδρύτρια του  Sirius Satellite Radio και διευθύνουσα σύμβουλος της United Therapeutics.

Σύμφωνα με το CNBC, η Rothblatt υποστηρίζει τις απόψεις του Ray Kurzwei, ειδικός σε θέματα πληροφορικής και υπολογιστών, ο πιστεύει ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας θα επιτρέψει στον άνθρωπο να ζήσει για πάντα και ένα από τα αρχικά στάδια θα είναι η διατήρηση του εγκεφάλου σε ένα λογισμικό προκειμένου να διατηρηθεί στη ζωή όταν το σώμα θα πεθάνει.

Η United Therapeutics ειδικεύεται στην μεταμόσχευση οργάνων και η Rothblatt δεν αμφιβάλλει καθόλου ότι το μέλλον θα είναι όπως το φαντάζεται το Kurzwei.
Η ίδια λέει πως δεν βλέπει γιατί να μη γίνει κάποια στιγμή εφικτό να αναπαράγεται εγκεφαλικός ιστός έτσι ώστε οι πληροφορίες του εγκεφάλου να αποθηκεύονται εκεί.

Αν και η μεταφόρτωση του εγκεφάλου σε υπολογιστή απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα, κομμάτια των συνήθειών μας και των ιδιομορφιών μας από τη ψηφιακή μας ζωή εύκολα αποθηκεύονται.

Η Rothblatt εξηγεί ότι έχει δημιουργήσει έναν με κερδοσκοπικό οργανισμό όπου άνθρωποι μπορούν να αποθηκεύσουν «αρχεία του εγκεφάλου τους» τα οποία στην ουσία είναι η ψηφιακή ζωή ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων και των αναρτήσεων στο Facebook, αλλά και των αναζητήσεων στο Google, καθώς και σε άλλα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

«Όλα αυτά θα διατηρούνται στο ειδικό “φάκελλο” και όταν τα λογισμικά εξελιχθούν στον επιθυμητό βαθμό και ειδικότερα στο επίπεδο αυτό που προσδοκά ο Kurzweil, ένα μεγάλο μέρος των σκέψεων και των αναμνήσεων θα είναι εκεί» δήλωσε η Rothblatt.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου