Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Το Βατικανό αναγνώρισε επίσημα το 'κράτος της Παλαιστίνης'


Ο πάπας Φραγκίσκος αναγνώρισε το κράτος Παλαιστίνης με νέα συνθήκη που έχει αρχίσει να συντάσσεται και θα υπογραφεί σύντομα


Με μια νέα Συνθήκη που αναμένεται να υπογραφεί στο εγγύς μέλλον το Βατικανό προχώρησε στην επίσημη αναγνώριση του "κράτους της Παλαιστίνης".

Ο πάπας Φραγκίσκος αφού χαιρέτησε τη την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών να αναγνωρίσει τη Παλαιστίνη το 2012 τόνισε πως αυτή είναι μια κίνηση συμβολική που θα θεωρηθεί σημαντικό βήμα για τις παλαιστινιακές διεκδικήσεις, αλλά αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της παλαιστινιακής κυβέρνησης.

Η αναγνώριση της Παλαιστίνης από το Βατικανό έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία, καθώς στις περιοχές της ανατολικής Ιερουσαλήμ υπάρχουν πολλοί ιεροί χώροι των χριστιανών.

Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος έχει εδώ και καιρό αφήσει να εννοηθεί ότι επιθυμεί τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους. Τον τελευταίο χρόνο το Βατικανό αναφέρεται ως "κράτος της Παλαιστίνης".

Το Ισραήλ ανησυχεί για το κύμα της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους, καθώς αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ταχθεί υπέρ της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους.

Παράλληλα, τονίζεται πως ο παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς ετοιμάζεται να συναντήσει στον πάπα Φραγκίσκο το ερχόμενο Σάββατο.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου