Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Η DARPA θέλει τα αμερικανικά στρατεύματα να βλέπουν μέσα από τοίχους.


Το ανθρώπινο μάτι είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές βιολογικές δομές. Δυστυχώς, δεν είναι ακόμη αρκετά ισχυρό για το στρατό των ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο θέλει να αναπτύξει τεχνολογία για να δώσει στους στρατιώτες όραση ακτίνων X.

"Τα συμβατικά συστήματα απεικόνισης σήμερα περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό στο να παρέχουν δύο διαστάσεων αποδόσεις των τρισδιάστατων σκηνών .." αναφέρει μια ανακοίνωση από την Defense Advanced Research Projects (DARPA).

Με άλλα λόγια, κάθε φωτογραφία που βλέπετε, κάθε βίντεο, κάθε ταινία είναι μόνο μια δισδιάστατη αναπαράσταση του τι είναι ακριβώς μπροστά από το φακό του ματιού μας. Αυτό συμβαίνει γιατί η συμβατική οπτική μετρά μόνο την ένταση του φωτός.

Αλλά η DARPA ενδιαφέρεται να υποκλέψει άλλες πτυχές των φωτονίων, τα στοιχειώδη σωματίδια του φωτός, τα οποία μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες πληροφοριών, που απλά δεν μετριούνται με το ανθρώπινο μάτι ή με τον παραδοσιακό φωτογραφικό εξοπλισμό.

"Πολλά φωτόνια διασχίζουν πολύπλοκες διαδρομές και σημαδεύονται από πολλαπλές αναπηδήσεις πριν από την είσοδο στο διάφραγμα μιας φωτογραφικής μηχανής ή άλλου συστήματος - μια διαδικασία μέσω της οποίας αυτά τα φωτόνια παίρνουν πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον τους," αναφέρει η ανακοίνωση.

Με την Εκκίνηση της Επαναστατικής Ενίσχυσης της ορατότητας μέσω της αξιοποίησης των πεδίων ενεργού φωτός, πρότζεκτ (REVEAL), η DARPA ελπίζει να ξεκλειδώσει το κρυμμένο δυναμικό των φωτονίων, και το Πεντάγωνο αναζητά επί του παρόντος ερευνητικές προτάσεις για το πώς να αναπτύξουν την τεχνολογία.

Το πρότζεκτ βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμα στάδια της ανάπτυξης, και ως εκ τούτου, η DARPA δε δίνει λεπτομέρειες. Το συγκεκριμένο υλικό - για παράδειγμα, αν μιλάμε για ειδικά γυαλιά - δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή. Αλλά οι εφαρμογές θα είναι επαναστατικές.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, όπως επισημαίνει η DARPA θα μπορούσαν άτομα να "πετάξουν" σε μια περιοχή, χωρίς να αλλάζουν την φυσική τους θέση.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου