Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί την ΠΓΔΜ...Μακεδονία


Έναν απρόσμενο σύμμαχο φαίνεται ότι βρήκαν οι Σκοπιανοί στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας και αυτός δεν είναι άλλος από την Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κείμενο που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της η μαρξιστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί επανειλημμένα την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία». Το κείμενο αποτελεί μετάφραση κειμένου που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 14 Μαΐου στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης με τίτλο «Μακεδονία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης ξεπερνούν τις εθνικές διαφορές».

Οι σκοπιανοί αρθρογράφοι αναφέρονται στα όσα συμβαίνουν στην ΠΓΔΜ από τις αρχές του Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα και κάνουν λόγο για «διαφθορά και συγκάλυψη σοβαρών καταχρήσεων εξουσίας τόσο σε κρατικό επίπεδο όσο και στις τοπικές αρχές».

«Στη Μακεδονία - τη χώρα που σταματά η κυκλοφορία, όταν ο πρωθυπουργός είναι στο δρόμο - η ψευδαίσθηση της αστικής δημοκρατίας εκτίθεται ξεδιάντροπα», τονίζεται χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο του κειμένου. Το κείμενο διέπεται επίσης από αισθήματα συντροφικότητας μεταξύ «Αλβανών και Μακεδόνων εργατών».

«Ο ηρωισμός των Αλβανών και Μακεδόνων εργατών δείχνει τον δρόμο και οφείλει να εμφυσήσει αυτοπεποίθηση σε κάθε εργάτη και σοσιαλιστή ανά τον κόσμο για τις μάχες που έπονται», υπογραμμίζει ο σκοπιανός αρθρογράφος.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο εδώ.

Η αποδοχή από την πλευρά της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ του όρου «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ δημιουργεί μια εικόνα αλαλούμ για την κατάσταση που επικρατεί στην κυβερνητική παράταξη. Ειδικά από μία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει καταφέρει να εκλέξει και μέλη στην Κεντρική Επιτροπή.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου