Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας προβλέπει κατάρρευση της ευρωζώνης!


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Alexei Kudrin, δήλωσε πως η ευρωζώνη θα διαλυθεί, καθώς δεν είναι σε θέση να αντέξει την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση.

«Μια σοβαρή οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση θα πλήξει την Ευρώπη μέσα σε ένα χρόνο …με την Ισπανία είναι το επόμενο θύμα της, και στη συνέχεια, ενδεχομένως, την Ιταλία,» είπε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο Διεθνούς Φόρουμ Οικονομικών το Σάββατο στο Λένινγκραντ.

«Ο χρόνος για να αποφευχθεί αυτό έχει ήδη παρέλθει» συνέχισε ο πρώην επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών που επανέλαβε ότι ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης και οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα παραμείνει άλυτη.


Ενώ αναφορικά με τη χώρα μας, όπως διαβάζουμε στο Ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, πρόσθεσε πως: «Η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της«.

Ακόμη και αν η Γερμανία αναθεωρήσει τις συμφωνίες διάσωσης το χρέος που πλήττει την Ελλάδα την καθιστά εμπλεκόμενη εσαεί στην κρίση, δήλωσε ο Kudrin.

Η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη και την ίδια τύχη θα έχει και η Ισπανία, συνεχίζει ο Kudrin που δήλωσε ότι η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη είναι αναπόφευκτη και ο χρόνος έχει ήδη παρέλθει για την αποτροπή του χειρότερου σεναρίου.


Ως εκ τούτου, είπε, η πιο σοβαρή οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση θα αναπτυχθεί στην Ευρώπη μέσα σε ένα χρόνο, προσθέτοντας ότι μια πιθανή διέξοδος μπορεί να είναι μια μερική διαγραφή του χρέους της Ισπανίας και της Ιταλίας. Η τρομαχτική προοπτική μπορεί να αναβληθεί εάν επιτραπεί σε χώρες που πλήττονται από την κρίση αν τους επιτραπεί μια εν μέρει αναδιάρθρωση των χρεών τους, ένα ακόμα πιο μεγάλο κούρεμα και αν οι αντίστοιχες κυβερνήσεις συμφωνήσουν στην ανακεφαλαιοποίηση του αξιόχρεου των τραπεζών, κατέληξε.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους της ευρωζώνης και βιώνει το πέμπτο έτος της ύφεσης λόγω του ότι οι κυβερνήσεις της εισήγαγαν σκληρά μέτρα λιτότητας , τα οποία έχουν αφήσει περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωπους χωρίς δουλειά τα τελευταία χρόνια.

Η καθυστέρηση επίλυσης της κρίσης του χρέους της ευρωζώνης, η οποία ξεκίνησε στην Ελλάδα στα τέλη του 2009 και από την οποία έχουν ήδη μολυνθεί η Ιταλία, η Ισπανία, και η Γαλλία το περασμένο έτος, θεωρείται ως μια απειλή όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και μεγάλο μέρος του υπόλοιπου ανεπτυγμένου κόσμου.


Κωστής Αποστολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου