Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ο τελευταίος χρησμός της Πυθίας


Ο χρησμός διατηρήθηκε προφορικά από στόμα σε στόμα μέσα σε κύκλους Ελλήνων και δημοσιοποιήθηκε ξανά τα τελευταία χρόνια.

Οι πληροφορίες λένε ότι όλοι οι χρησμοί του Μαντείου των Δελφών -όπως και των άλλων Μαντείων- καταγράφονταν σε ειδικά βιβλία, τα λεγόμενα "Χρησμολόγια". Πολλούς τέτοιους χρησμούς διασώζει ο φιλόσοφος και ιερεύς του Απόλλωνος, Πλούταρχος (2ος αι. μ.χ.).


Ο τελευταίος χρησμός της Πυθίας Νικάνδρας ήταν ο εξής:




Αυτόν τον Χρησμό, τον τελευταίο και μόνο αληθινό,
ως "φίλτρον τόλμης" στην καρδιά μας ας κρατήσουμε!
Κι αυτό που σήμερα φαίνεται άπιαστο και μακρινό,
θα έρθει μέρα που ως απτή πραγματικότητα θα ζήσουμε!


Ως γνωστόν, μετά την τελική επικράτηση του Χριστιανισμού, που έγινε τον 6ο μ.χ., στα χρόνια του Ιουστινιανού, όλα σχεδόν τα ιερατικά κείμενα των Ελλήνων κατεστράφησαν ολοσχερώς.

Ο ευρέως -και επίτηδες- διαδεδομένος δήθεν "χρησμός" του τύπου:

"Είπατε τώι βασιλεί:Χαμαί πεσε δαίδαλος αυλά,
ουκέτι Φοίβος έχει καλύβην, ου μάντιδα δάφνην,
ου παγάν λαλέουσαν, απέσβετο και λάλον ύδωρ"


που σημαίνει:

Πείτε στον βασιλέα (Ιουλιανό): Χάμω έπεσε η πολυδαίδαλη αίθουσα (την γκρέμισαν), ο Φοίβος δεν έχει πιά καλύβα (την έκαψαν), ούτε η Μάντιδα δάφνη (την έκοψαν), ούτε κελαρυστή πηγή (κατέχωσαν με πέτρες την Κασταλία), έσβησε το νερό που πριν κελάρυζε...


δεν είναι παρά μια κατασκευή των φανατικών Χριστιανών, που αποσκοπούσε στο να μεταδώσει κλίμα ηττοπάθειας στους Έλληνες μετά τα χρόνια του Ιουλιανού (4ος αι. μ.χ.).


Αν τον μελετήσει κανείς προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι κατ΄ουσίαν αποτελεί μια παραποίηση ενός Υπομνήματος που οι υπεύθυνοι ιερείς του Μαντείου παρέδωσαν στον ιατροφιλόσοφο Ορειβάσιο, απεσταλμένο και φίλο του Ιουλιανού, για τις καταστροφές και τις ζημιές που είχαν προκαλέσει οι Χριστιανοί στο Ιερό των Δελφών και οι οποίες έχρηζαν άμεσης αποκαταστάσεως.


2 σχόλια:

  1. ΤΟ AΠΟΛΥΤΟ ΚΑΠEΛΩΜΑ!!!! ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ,ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜYΣTΙKΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΔΟΒΟΣΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΧΘΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΦΗ ΤΟΥΣ.,ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ? !!! ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ .. ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΛΗ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟ ΛΑΟ.ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΓΕΝΙΚΑ ?ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΓΙΑ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΜΠΟΣΙΚΑ…ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΦΑΓΩΘΗΚΑΝΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΕΜΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΜΕ) .ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΕΑΥΤΟΛΑΤΡΕΙΑ" ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. OMΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΛΙΒΑΝΙΖΕΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ..A ΞΕΧΑΣΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατεστρεψαν τον πιο υγιει πολιτισμο, κατεστρεψαν την θρησκεια μας και τους ναους μας, μια φυλη ειδωλολατρειας που ακομη και σημερα κανουν ανθρωποθυσιες.
    Γεννηθηκα ΕΛΛΗΝΑΣ και θελω να πεθανω ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ μακρυα απο τα εβραιομιασματα της κοινωνιας.
    Εσσεται ημαρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή