Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Αμβρόσιος: ''Ο Ντερτιλής ήταν ήρωας, σαν τον Κολοκοτρώνη''


Νέες δηλώσεις του Μητροπολίτη Αιγίου Αμβρόσιου ο οποίος παρέστη στην κηδεία του χουντικού Νίκου Ντερτιλή που είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Ο ιεράρχης χαρακτήρισε τον Ντερτιλή ''ήρωα'' και τον συνέκρινε με τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη ενώ, έχοντας δίπλα του πολλούς βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Συνέχισε την ομιλία του συμπληρώνοντας: "Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω".




Στην κηδεία στο Α' Νεκροταφείο βρέθηκαν, επίσης, ο Κώστας Πλεύρης, ο εκδότης της εφημερίδας ''Ελεύθερη Ώρα'' Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, αλλά και ο ναύαρχος εν αποστρατεία Αντώνης Ναξάκης.
Αμέσως μετά την τελετή και έξω από την εκκλησία, νοσταλγοί της Επταετίας φώναξαν τα συνθήματα ''Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών'', ''Δόξα και τιμή στον Νίκο Ντερτιλή'' και ''Αλήτες, προδότες, πολιτικοί''. Την ώρα του ενταφιασμού ακούστηκαν πυροβολισμοί, οι οποίοι προήλθαν από αδιευκρίνιστο σημείο.


Υπενθυμίζεται ότι ο 90χρονος έγκλειστος Απριλιανός δεν είχε παραστεί στην κηδεία του γιου του, καθώς δεν ήθελε να καταθέσει σχετικό αίτημα προς τη διεύθυνση των φυλακών, ακόμη και μετά την εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, να διευκολυνθεί, εφόσον θα επιθυμούσε να παραβρεθεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο "σκληρός της Χούντας" νοσηλευόταν φρουρούμενος σε θάλαμο του νοσοκομείου, όπως προβλέπουν οι πάγιοι κανονισμοί για τους κρατούμενους.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου