Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Στον Άρη υπήρξε ζωή αλλά όχι για πολύ, λέει Βρετανός επιστήμονας


Ο Λούις Ντάτρνελ (Lewis Datrnell), ερευνητής στη διαστημική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, θεωρεί ότι στον Άρη πρέπει να υπήρξε ζωή, η οποία χάθηκε μετά από κάποιο καταστροφικό γεγονός.

Συγκεκριμένα, ο Λούις Ντάτρνελ υποστηρίζει, ότι κάποιες πρώιμες και μικροσκοπικές μορφές ζωής είναι πιθανό ότι σχηματίστηκαν στον Άρη πριν δισεκατομμύρια χρόνια, αλλά ένα μεγάλο περιβαλλοντολογικό καταστροφικό γεγονός τους αφάνισε.

Η ζωή που θα είχε προλάβει να εμφανιστεί στον πλανήτη θα ήταν μονοκύτταρη, «μόνο βακτήρια ορατά με μικροσκόπιο», αλλά ό,τι συνέβη στον πλανήτη δεν επέτρεψε την εξέλιξη πιο σύνθετων μορφών ζωής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ατμόσφαιρα του Άρη «έφυγε» στο διάστημα και αυτό ήταν το τέλος.

Είναι βέβαιος ότι στον Άρη δεν πρόλαβαν να εμφανιστούν πολυκύτταρες μορφές ζωής ή φυτά. «Τα παραμύθια για τα κανάλια του Άρη θα μείνουν για πάντα παραμύθια», είπε.




ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Καλά κρασσιά! Αν περιμέναμε απο επιστήμονες να μας φωτίσουν σωθήκαμε, οι ενδείξεις για ζωή στον Άρη αλλά και παντού γύρω μας στο ηλιακό μας σύστημα είναι πολύ περισσότερες, το να ασχολούμαστε με αμοιβάδες η απλούς μονοκύταρους οργανισμούς όως κάνουν οι περισσότεροι "επιστήμονες" είναι ανούσιο και το μόνο σκοπό που έχουν είναι να συσκοτίζουν αλήθειες που όσο περνά ο καιρός έρχονται και θα πυκνώνουν περισσότερο και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να κρυφτεί για πολύ ακόμα, είτε τους αρέσει είτε όχι των παγκόσμιων εξουσιαστών θα συμβέι η πρώτη επαφή με όντα απο άλλους πλανήτες και αυτό θα ανατρέψει μια για πάντα πολλά πράγματα κατεστημένα στον πλανήτη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή