Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Illuminati και το νέο μυστηριώδες σύμβολο της Apple


Η Apple θα λανσάρει τα νέα της emoji, όταν θα κυκλοφορήσει το iOS 9,1 αργότερα, μέσα στην χρονιά, αλλά το εικονίδιο με το μάτι, είναι αυτό που κλέβει την παράσταση.

Το ανακάλυψε ο Jeremy Burge, ιδρυτής του Emojipedia και το περίεργο της υπόθεσης με το συγκεκριμένο εικονίδιο, είναι ότι το σύμβολο αυτό δεν έχει σχεδιαστεί από την τεχνολογική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση των emoji (Unicode Consortium), αλλά από την ίδια την Apple.






To σύμβολο μοιάζει σαν ένα μάτι μέσα σε μία λεζάντα.

Ο Jeremy Burge, δημοσίευσε το emoji στο blog του Tumblr και το Twitter, ζητώντας από τους αναγνώστες να πουν με τι τους μοιάζει.

Η πιο δημοφιλής πρόταση ήταν αυτή που, σύμφωνα με την οποία το περίεργο σύμβολο θα αντικαταστήσει το iMessage της Apple, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στο νέο emoji βλέπουν το σύμβολο των Illuminati.


Οι Illuminati, ήταν μια μυστική οργάνωση του 18ου αιώνα, που είχε συσταθεί από τον Adam Weishaupt στη Βαυαρία και αποτελούνταν από σημαίνοντες διανοούμενους και πλούσιους.

To περίεργο με το νέο αυτό σύμφωνα είναι πως δεν μπορεί να βρεθεί στο Unicode.

Πάντως είναι απίθανο η Apple να προσφέρει την δυνατότητα χρήσης του εικονιδίου χωρίς να το λανσάρει παγκοσμίως.

Την λύση έδωσε το εργαλείο VoiceOver στο OS X. Ο χρήστης του twitter, Erik Veland ανακάλυψε μέσω του VoiceOver ότι το παράξενο emoji της Apple είναι μέρος της καμπάνιας της εταιρείας κατά του bullying.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου