Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Άστραψε και βρόντηξε ο Αρχιεπίσκοπος εναντίον της Κυβέρνησης


Κλυδωνισμούς στις σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία προκάλεσε η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου αναφορικά με την απαλλαγή από τα θρησκευτικά!

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σχολίασε καυστικά την εν λόγω δήλωση, λέγοντας:

«Δεν είναι του υπουργείου η ενέργεια, αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της.
Αρμοδιότητες παίρνει κανείς μόνος του… Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου».

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος υπογράμμισε πως το σημερινό Σύνταγμα καθορίζει και την πορεία της χώρας και το είδος της παιδείας που ακολουθείται.

«Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα αλλά το Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουνε παπάδες, αρχιερείς, αν δε θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό, την ιστορία μας κτλ. Οι Έλληνες θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος τότε τα κουβεντιάσουμε» επισημαίνει ο κ.Ιερώνυμος.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη δημόσια παρέμβαση μετά τις εκλογές, σχολιάζοντας ενέργειες κυβερνητικών αξιωματούχων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου