Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Πάπας στην Κούβα: Υπάρχει κλίμα Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά…


… «ο κόσμος διψάει για ειρήνη» - Η αποκατάσταση των σχέσεων Κούβας-ΗΠΑ πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα, δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας



Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην Κούβα σε μία ιστορικής σημασίας επίσκεψη στη χ ώρα και στις ΗΠΑ, στον απόηχο της αποκατάστασης των αμερικανο-κουβανικών σχέσεων.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αβάνας, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της χώρας, Ραούλ Κάστρο. Κατά την κάθοδό του από το αεροσκάφος ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας είχε ένα μικρό απρόοπτο καθώς εξαιτίας των ισχυρών ανέμων το καπελάκι του... πέταξε. Χωρίς ωστόσο να πτοηθεί ο ποντίφικας συνέχισε την κάθοδό του στην πίστα του αεροδρομίου.


Όπως αναφέρει η Corriere della Sera ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από την Ιταλία στην Κούβα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δημοσιογράφους που τον συνόδευαν για να καλύψουν την ιστορική επίσκεψη.

Σε αυτούς, λοιπόν, είπε ότι υπάρχει κλίμα Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι διψούν για ειρήνη.

«Οι πόλεμοι, οι μετανάστες, το προσφυγικό κύμα ανθρώπων που ξεφεύγουν από πολέμους, που ξεφεύγουν από το θάνατο», συνέχισε ο Πάπας.

Σχετικά με την αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κούβα, σχολίασε πως ενθαρρύνει τους αρμόδιους πολιτικούς να συνεχίσουν σε αυτή την πορεία και να αναπτύξουν κάθε δυνατότητα που θα είναι υπέρ της ειρήνης και της ευημερίας του λαού.

«Εδώ και κάποιους μήνες έχουμε γίνει μάρτυρες ενός γεγονότος που γεμίζει με ελπίδα: η διαδικασία της αποκατάστασης των σχέσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κούβα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα συμφιλίωσης για ολόκληρο τον κόσμο σε αυτόν τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο που ζούμε», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Στο μεταξύ, ο ποντίφικας ξεκίνησε την ομιλία του στους περίπου 500.000 πιστούς κάτω από την γιγαντοαφίσα του Τσε Γκεβάρα στην Πλατεία της Επανάστασης.

Ενώπιον των εκατοντάδων χιλιάδων πιστών που χειροκροτούσαν και ανέμιζαν σημαίες της χώρας, ο Πάπας έκανε λόγο για «πληγές» της Κούβας, η οποία ωστόσο προχωρά με ελπίδα.

«Ο πιστός λαός του Θεού που ζει στην Κούβα είναι ένας λαός που αγαπά τις γιορτές, τη φιλία, τα όμορφα πράγματα. Είναι ένας λαός που περπατά, που τραγουδά. Είναι ένας λαός που έχει πληγές, όπως κάθε λαός, αλλά που ξέρει να είναι με ανοιχτές αγκάλες, που περπατά με ελπίδα», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου