Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Παγκόσμιος εφιάλτης: Πυρηνικά όπλα στα χέρια των τζιχαντιστών


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Σύμφωνα με ένα αποκλειστικό δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδα Pravda, ένα πραγματικά βασανιστικό και συγχρόνως εφιαλτικό σενάριο που αιωρείται τους τελευταίους μήνες, είναι η σοβαρή πιθανότητα οι Τζιχαντιστές να βρίσκονται στα πρόθυρα της απόκτησης πυρηνικών όπλων.

O Yukiya Amano, διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, σε δηλώσεις του στην ρωσική εφημερίδα ανέφερε ότι αυτό δεν είναι διόλου απίθανο, δηλαδή οι Τζιχαντιστές να αποκτήσουν ατομικά όπλα. Υπάρχουν ενδείξεις, όπως ανέφερε, ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από μέρους των Τζιχαντιστών για την απόκτηση ατομικών όπλων τα οποία φυσικά θα τα χρησιμοποιήσουν για τους δικούς τους σκοπούς. Ήδη τον τελευταίο καιρό ο ΔΟΑΕ έχει καταγράψει περίπου 2.800 διάφορα περιστατικά που σχετίζονται με ανεπαρκή έλεγχο των ραδιενεργών υλικών.

Σύμφωνα με τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, τον τελευταίου προέδρου της Σοβιετικής Ένωσης, το Πακιστάν και η Βόρειος Κορέα που κατέχουν ατομική τεχνολογία είναι πολύ πιθανό καθώς δεν ελέγχονται από κανένα, να προχωρήσουν, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, σε πώληση της «Dirty Bomb» στους Τζιχαντιστές.

Σημειωτέον ότι επικαλούμενος αυτόν τον κίνδυνο αλλά με προβοκατόρικο τρόπο, ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε πρόσφατα ότι αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ θα… επιτεθεί με ατομικές βόμβες στην πρωτεύουσα των Τζιχαντιστών, Al-Raqqah. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, ποιες θα είναι οι συνέπειες σε ανθρώπινα θύματα και όχι μόνο.

Σύμφωνα πάντως με την ρωσική Pravda οι ηγέτες των Τζιχαντιστών έχουν δηλώσει επίσημα ότι επιδιώκουν με κάθε μέσο να αποκτήσουν ατομικά όπλα και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν, επίσπευσε την ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Συρία βλέποντας την ολιγωρία αλλά και υποκρισία των Δυτικών.

Ήδη όπως αναφέρεται η κατοχή από τους Τζιχαντιστές χημικών όπλων έχει άκρως καταστροφικά αποτελέσματα στον εμφύλιο της Συρίας, καθώς δεν διστάζουν να τα χρησιμοποιήσουν με ολέθριες συνέπειες για να ενοχοποιήσουν στην συνέχεια τον πρόεδρο Άσαντ επιρρίπτοντας την ευθύνη σε αυτόν.

Φαίνεται πως ο εφιάλτης των Τζιχαντιστών που κάποιοι ανεύθυνοι και εγκληματίες πολιτικοί στην Ουάσιγκτον, στην Άγκυρα και στο Κατάρ δημιούργησαν, αποκτά όλο και πιο τρομακτικές διαστάσεις.

Να δούμε πως και αν ποτέ τελειώσει!




ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου