Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Η Κίνα στέλνει δυνάμεις στη Συρία στο πλευρό της Ρωσίας


Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη υποστεί ένα «ρουά ματ» στη Συρία, σύμφωνα με το InspireToChangeWorld.com, το οποίο υποστηρίζει ότι ενώ η Ρωσία έχει ήδη αποκτήσει και εξοπλίσει μια σημαντική βάση στη Συρία, στο παιχνίδι μπαίνει και η Κίνα που στέλνει στρατιωτική υποστήριξη στο πλευρό της Ρωσίας.

Το σάιτ υποστηρίζει ότι συγκροτείται μια συμμαχία μέσα από τους BRICS για να καταστρέψουν το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, ο κύριος λόγος που Κίνα και Ρωσία εμπλέκονται στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές δεν είναι άλλος από το να καταλάβουν τη Μέση Ανατολή.

Το InspireToChangeWorld.com υπενθυμίζει ότι στο παρελθόν η Κίνα είχε απειλήσει με πόλεμο τις ΗΠΑ εάν αυτές εισέβαλαν στο Ιράν. Ενώ πολλά μάτια είναι στραμμένα στην Ουκρανία, το πραγματικό έπαθλο και το κλειδί για την αξιοπιστία των BRICS είναι το Ιράν (και τα πετρέλαιά του). Προστατεύοντας τη Συρία είναι η πρώτη γραμμή άμυνας, επειδή όλοι οι δρόμοι για εισβολή στο Ιράν περνάνε μέσα από τη Συρία.

Το InspireToChangeWorld.com επικαλείται δημοσίευμα του αραβικού Al-Masdar Al-‘Arabi, (AKA) The Arab Source, το οποίο αναφέρει ότι ένα κινεζικό πολεμικό πλοίο πέρασε από το κανάλι του Σουέζ την Τρίτη και πλέει προς τις ακτές της Συρίας για να βοηθήσει τους Ρώσους στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το InspireToChangeWorld.com προειδοποιεί ότι με τις ρωσικές δυνάμεις να αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα στη Συρία και τις κινεζικές ενισχύσεις στο πλευρό τους, στήνεται το σκηνικό για το ξέσπασμα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Προβλέπει ότι μετά το «ξεκαθάρισμα» στη Συρία θα ακολουθήσει ρωσική εισβολή στα Βαλτικά Κράτη.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες οι οι Times του Ισραήλ με άρθρο τους προέτρεπαν την Κίνα να εμπλακεί στον πόλεμο στη Συρία.

Διαβάστε εδώ: Η Κίνα έτοιμη να κάνει μια «χαψιά» τον Ερντογάν

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του στρατού της Συρίας, που βρίσκεται στη Λαττάκεια, φέρεται να δήλωσε ότι Κινέζοι στρατιωτικοί και εναέρια μέσα (κινεζικά) αναμένεται να φτάσουν μέσα στις επόμενες 6 εβδομάδες στο λιμάνι της Ταρτούς στη Συρία, όπου βρίσκεται και ο ρωσικός ναύσταθμος, «κληρονομιά» από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου