Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Samsung Pay: Επίσημο video για την ευκολία χρήσης του συστήματος mobile πληρωμών


Τον περασμένο Ιούλιο παρακολουθήσαμε το demo της ιστοσελίδας Times of India για να καταλάβουμε πως θα λειτουργεί το Samsung Pay, αλλά τώρα με αφορμή το επικείμενο λανσάρισμα του συστήματος mobile πληρωμών στις ΗΠΑ (11 Οκτωβρίου) η εταιρεία αποφάσισε να δημοσιεύσει την παρακάτω διαφήμιση που μας δείχνει πόσο εύκολο θα είναι στην καθημερινή χρήση, τόσο για τους χρήστες όσο και για τους εμπόρους.

“Το Samsung Pay εκμεταλλεύεται τόσο την τεχνολογία NFC, όσο και την παραδοσιακή τεχνολογία MST (Magnetic Secury Transmission) που γνωρίζουμε από τα τερματικά για πιστωτικές κάρτες. Επομένως, οι χρήστες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ακόμη και σε καταστήματα ή περιοχές όπου δεν έχει διαδοθεί ιδιαίτερα η κατά πολύ νεότερη τεχνολογία NFC. Συγκεκριμένα, η Samsung υποστηρίζει ότι το 90% των εμπόρων διαθέτουν τουλάχιστον ένα από τα δύο τερματικά.

Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές, αμφότερες οι τεχνολογίες χρησιμοποιούν τα στοιχεία πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας που έχει αποθηκεύσει ο χρήστης στη συσκευή του. Η Samsung έχει συνάψει συμφωνίες με Visa και MasterCard, καθώς και με μικρότερους βεληνεκούς τραπεζικούς και πιστωτικούς οργανισμούς.

Φυσιολογικά, υπάρχουν ερωτηματικά για την ασφάλεια των πληρωμών και των ευαίσθητων δεδομένων μιας πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας. Η εταιρεία εξηγεί ότι τα δεδομένα της κάρτας αντικαθιστώνται από ένα μοναδικό, κρυπτογραφημένο κλειδί που χρησιμοποιείται για μία συναλλαγή. Επίσης, για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η συναλλαγή, ο χρήστης θα πρέπει να τοποθετήσει το δάκτυλο του στο home button της συσκευής για να επιβεβαιωθεί το αποτύπωμα του.”





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου