Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Μαύρες μέρες, όπου τα γεγονότα θα τρέξουν γρήγορα


Πέρασε κι αυτή (η χθεσινή) εκλογική διαδικασία… Και, όπως εκτιμήσαμε στο άρθρο μας της τελευταίας σελίδας της «Ε.Ω.» του Σαββατοκύριακου (19-20 Σεπτεμβρίου 2015): «Εκλογές, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν κάλλιστα αποφευχθεί, αφού το όποιο αποτέλεσμά τους δεν θα αλλάξει ουσιωδώς τους βασικούς συσχετισμούς της προηγούμενης βουλής».

Όπως και έγινε. Και τώρα, η (συγ)κυβέρνηση που θα προκύψει θα κληθεί να εφαρμόσει το περίφημο ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ που θα μας ξεκάνει στο όνομα… του ευρώ, της «ευρωπαϊκής ενοποίησης» και των «δανειακών υποχρεώσεων της χώρας»!...

Δυστυχώς, μαύρες είναι οι ημέρες που έρχονται τούδε και στο εξής για τους Έλληνες… Διότι ουδείς λογικός άνθρωπος μπορεί να διανοηθεί, πώς ενώ τα δύο προηγούμενα Μνημόνια απέτυχαν (ακριβώς επειδή οι όροι τους ήταν ιδιαίτερα σκληροί και απάνθρωποι) θα πετύχει τούτο ’δω, δηλ. ένα Μνημόνιο κατά πολύ χειρότερο και βάρβαρο από τα πρώτα δύο; Η κοινή λογική λοιπόν λέει ότι πάλι (για μια ακόμη φορά τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια της κρίσης!) οδηγούμαστε σε αδιέξοδο… Πάλι οδηγούμαστε σε διλήμματα… Πάλι οδηγούμαστε σε «κρίση μέσα στην κρίση», πάνω στο δόγμα «το φάρμακο είναι… χειρότερο από την ίδια την αρρώστια»!

Πού θα πάει άραγε αυτή η «σκοτεινή» κατάσταση, αυτή η ιδιαίτερα αρνητική προοπτική; Σίγουρα ΟΧΙ σε καλό δρόμο! Διότι οι «μεταρρυθμίσεις» που θα κληθεί να εφαρμόσει η όποια συγκυβέρνηση προκύψει, θα είναι βασισμένες στη σκληρότατη θεώρηση του νέου «υπερκυβερνήτη» της χώρας, που αναλαμβάνει από σήμερα, του Ολλανδού τεχνοκράτη Μάαρτεν Φερβέι… Νέες δραστικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις… Νέα άνοδος της ανεργίας, με κλείσιμο ολοένα και περισσότερων επιχειρήσεων και απολύσεων εργαζομένων… Νέες αυτοκτονίες Ελλήνων… Νέα μετανάστευση των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό… Νέα ψυχολογικά αδιέξοδα και κατάθλιψη του ελληνικού λαού…

Θα αντέξει όλο αυτό το αφόρητο βάρος η επόμενη συγκυβέρνηση-ανδρείκελο των διεθνών τοκογλύφων; Κατηγορηματικά: όχι! Διότι, όπως προαναφέραμε, η όλη κατάσταση οδηγείται και πάλι στο απόλυτο αδιέξοδο. Όπως συμβαίνει από το 2009-2010 και ύστερα: ένας φαύλος κύκλος αίματος και πόνου, που οδηγεί συνεχώς σε «τοίχο». Και ύστερα «φτου κι απ’ την αρχή»! Έρχεται λοιπόν η Νέμεσις. Έρχεται η θεία δίκη. Ναι, ο ελληνισμός θα βιώσει νέα ανείπωτη εθνική τραγωδία (τα μηνύματα που έρχονται από παντού, εκεί συγκλίνουν). Και ύστερα θα έρθει, εκ της τέφρας, η αναγέννηση. Μετά τη σταύρωση, θα έρθει η ανάσταση.




Ησαΐας Κωνσταντινίδης

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου