Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ματωμένο φεγγάρι και ο Βελζεβούλ που θα μας πάρει. Το εβραϊκό μυστήριο και η προφητεία του Ιωήλ


Μύθοι και θεωρίες καταστροφολογίας που συνδέονται με το ματωμένο φεγγάρι, τη Δευτέρα Παρουσία και τη μέρα που θα είναι η τελευταία της Γης


Η ιστορία της ανθρωπότητας αποδεικνύει πως οι θρύλοι, οι δοξασίες, οι μύθοι και οι θεωρίες καταστροφολογίας επιβιώνουν γιατί ο κόσμος τις λατρεύει. Τόσο απλά. Είτε έχεις ημερήσια ατζέντα με ειδήσεις επικαιρότητας που "καίνε", είτε όχι, οι συνωμοσιολόγοι θα βρίσκουν πάντα τον τρόπο για να τρυπώνουν στα σπίτια.

Απόψε λοιπόν, η ματωμένη σελήνη είναι πρώτο θέμα σε όλο τον πλανήτη. Ή ένα από τα πρώτα θέματα τέλος πάντων. Όσοι βάλουν το ξυπνητήρι τους τα ξημερώματα της Δευτέρας, θα έχουν την ευκαιρία να δουν ένα σπανιότατο αστρονομικό φαινόμενο που για τελευταία φορά είχε συμβεί το 1982 και δεν θα επαναληφθεί πριν το 2033.

Πρόκειται για την ολική έκλειψη υπερπανσελήνου, δηλαδή της απόκρυψης του δίσκου της Σελήνης στο μεγαλύτερο δυνατό μέγεθός του. Στη χώρα μας το φαινόμενο θα φθάσει στο μέγιστο σημείο του περίπου στις έξι παρά δέκα το πρωί. Το φεγγάρι δεν θα γίνει τελείως σκοτεινό, αλλά θα πάρει μια κοκκινωπή απόχρωση, γι' αυτό πολλοί το ονομάζουν "Ματωμένη Σελήνη".

Μετά το τέλος του φαινομένου, οι παρατηρητές του θα μπορέσουν να ετοιμαστούν, να ντυθούν και να πάνε στις δουλειές τους, γιατί ο κόσμος δεν θα έχει καταστραφεί, περισσότερο από όσο έχει καταστραφεί ήδη δηλαδή, από τον άνθρωπο.

Παρόλα αυτά, οι θεωρίες Εσχατολογίας, είναι εδώ.





Οι ιεροκύρηκες που χτίζουν καριέρα πάνω στην καταστροφολογία

Η υπερπανσέληνος είναι η τελευταία της τωρινής σεληνιακής τετράδας, μια σειρά από τέσσερις εκλείψεις, οι οποίες έχουν λάβει χώρα μέσα σε διάστημα 18 μηνών. Οι προηγούμενες ολικές εκλείψεις έλαβαν χώρα στις 15 Απριλίου 2014, στις 8 Οκτωβρίου 2014 και στις 4 Απριλίου 2015. Κάποιοι θεωρούν την τετράδα ως ένδειξη για το τέλος του κόσμου.

Δύο χριστιανοί ιεροκήρυκες στις ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι νέα σεληνιακή τετράδα σηματοδοτεί τη Δευτέρα Παρουσία, σε συνδυασμό με καταστροφικούς σεισμούς και εντάσεις στη Μέση Ανατολή, πυροδοτώντας πιθανώς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι πάστορες Μαρκ Μπλιτζ και Τζον Χάγκι, ισχυρίζονται πως πολλά σημαντικά γεγονότα συνέπεσαν με "ματωμένα φεγγάρια", όπως η ίδρυση του Ισραήλ το 1948, ο Πόλεμος των Έξι Ημερών το 1967 και η εκδίωξη των Εβραίων από την Ισπανία το 1492.

-Το 1493, η πρώτη Τετράδα "είδε" την εκδίωξη των Εβραίων από την καθολική ισπανική Ιερά Εξέταση.

-Το δεύτερο συνέβη το 1949, αμέσως μετά ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ.

-Και η πιο πρόσφατη, το 1967, συνέβη κατά τη διάρκεια του πολέμου των έξι ημερών μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών.





Οι παραπάνω πάστορες, επικαλούνται το απόσπασμα της Παλαιάς Διαθήκης που γράφει:

"Ο ήλιος θα μεταστραφεί σε σκοτάδι και το Φεγγάρι σε αίμα πριν έρθει η μέρα του Κυρίου, η μεγάλη και περιφανής" (προφητεία του Ιωήλ στο εδάφιο 2.31).

Ο Πάστορας Τζον Χάγκι από το San Antonio, δήλωσε πρόσφατα πως "κάτι μεγάλο θα συμβεί", προβλέποντας την πρόσκρουση ενός αστεροειδή στη Γη που θα προκαλέσει την απόλυτη καταστροφή πριν τον δεύτερο ερχομό του Ιησού. Η NASA διαψεύδει τα παραπάνω, λέγοντας το προφανές. Ότι αν υπήρχε κάτι σε τροχιά πρόσκρουσης προς τον πλανήτη μας, θα το είχαν ανιχνεύσει (αναλυτικά η ανακοίνωση της NASA, στη συνέχεια του κειμένου).

Άλλοι γνωστοί εσχατολόγοι, όπως ο Τζακ Κέλι, έχουν την άποψη ότι το επεισοδιακό έτος 2015 μπορεί να είναι η αρχή της επταετούς περιόδου των δοκιμασιών, μεταξύ των οποίων είναι ο πόλεμος που περιγράφει ο Ιεζεκιήλ στα κεφάλαια 38 και 39 των προφητειών του (μιλά για τον τελικό πόλεμο τού Ισραήλ εναντίον μίας πολυεθνικής δύναμης).

Λάδι στη φωτιά της "συνωμοσιολογίας" ρίχνει πάντως το γεγονός ότι οι τέσσερις εκλείψεις συμπίπτουν με τις ημερομηνίες εβραϊκών γιορτών. Σύμφωνα με την αρχαία εβραϊκή παράδοση, η σεληνιακή έκλειψη είναι προάγγελος κακών για το Ισραήλ. Αν η έκλειψη είναι κόκκινη στο χρώμα του αίματος, τότε είναι σημάδι επερχόμενου πολέμου.

Όπως πιστεύουν οι "προφήτες του Τέλους", η "Τετράδα" που ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου του 2015, είναι η ένατη που συμπίπτει με εβραϊκές γιορτές από την εποχή του Ιησού και φέρει όλα τα σημάδια που τους κάνει να πιστεύουν (για μια ακόμα φορά) ότι ο Αρμαγεδδών έφτασε. Υπομονή, λίγες ώρες έμειναν.



Ένα παράξενο γεγονός που τελικά δεν είχε να κάνει με τη Ματωμένη Σελήνη

Στις 10 Μαΐου, 120.000 πέθαναν στο Καζακστάν με τους συνωμοσιολόγους να αποδίδουν το γεγονός στη Ματωμένη Σελήνη που είχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές και τους κτηνιάτρους, που έσπευσαν να μελετήσουν αυτό το παράξενο και μακάβριο περιστατικό, που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές περιβαλλοντολογικές καταστροφές των τελευταίων ετών, τα ζώα εμφάνιζαν τα ίδια συμπτώματα.

Επιστήμονες που εξέτασαν τις νεκρές αντιλόπες κατέληξαν στο ότι ορισμένα βακτήρια ευθύνονται για τον θάνατό τους, παρόλο που η ακριβής αιτία ήταν αρχικά άγνωστη. Μετά από ανάλυση των δειγμάτων που ελήφθησαν από τις νεκρές αντιλόπες οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι επικίνδυνες τοξίνες που παράγονται από τα βακτήρια Pasteurella και Clostridia προκάλεσαν έντονη αιμορραγία στα όργανα των αντιλοπών και τις οδήγησαν στον θάνατο.

Κάπως έτσι, διαψεύσθηκε και αυτό το σενάριο που θέλει το "κόκκινο φεγγάρι" να σκοτώνει άγρια ζώα.



Καθησυχαστική η NASA

Η NASA αναγκάστηκε να βγάλει επίσημη ανακοίνωση για να διαψεύσει τις φήμες που έχουν αναστατώσει το Διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες το τέλος του κόσμου θα έρθει τον Σεπτέμβριο ύστερα από πρόσκρουση γιγαντιαίου αστεροειδούς στον πλανήτη μας, θέλοντας να βάλει ένα τέλος στο μύθο του ματωμένου φεγγαριού.

Ο διευθυντής του γραφείο της NASA που ασχολείται με τη μελέτη τέτοιου είδους αστεροειδών οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη Γη, Πολ Τσόντας (Paul Chodas), δήλωσε ότι "εάν υπήρχε οποιοδήποτε αντικείμενο τόσο μεγάλο για να πραγματοποιήσει τέτοιου είδους καταστροφή μέσα στο Σεπτέμβρη, θα είχαμε παρατηρήσει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα". Ο ίδιος είναι κατηγορηματικός και εκτιμά ότι η Γη δεν διατρέχει κανέναν τέτοιο κίνδυνο για τα επόμενα 100 χρόνια.





Οι ακριβείς χρόνοι του φαινομένου στην Ελλάδα θα έχουν ως εξής:

-Έναρξη έκλειψης παρασκιάς: 3:11 πμ

-Έναρξη μερικής έκλειψης: 4:07 πμ

-Έναρξη ολικότητας: 5:11 πμ

-Μέγιστο έκλειψης: 5:47 πμ

-Τέλος ολικότητας: 6:23 πμ

-Τέλος μερικής έκλειψης 7:27 πμ

-Τέλος έκλειψης παρασκιάς 8:22 πμ (η Σελήνη θα έχει ήδη δύσει).



Οι μελλοντικές τετράδες, θα συμβούν το 2032-2033, 2043-2044, 2050-2051, 2061-2062, 2071-2073 και 2090-2091.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου