Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ένας χριστιανός δολοφονείται κάθε 5 λεπτά σε όλο τον κόσμο, αναφέρει διεθνής οργάνωση


Ποιός ασχολείται άραγε;


Τραγικά στοιχεία για τις διώξεις χριστιανών, ανά την υφήλιο, έδωσε στη δημοσιότητα η ανθρωπιστική οργάνωση Christian Freedom International.

Η οργάνωση η οποία βοηθά διωκόμενους χριστιανούς, αναφέρει πως κάθε 5 λεπτά, ένας χριστιανός δολοφονείται εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων.

Οι χριστιανοί έχουν καταλήξει να αποτελούν την πλέον διωκόμενη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο, υφιστάμενοι διώξεις σε 105 χώρες όλου του κόσμου και κυρίως στη δυτική Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Τζιμ Τζέικομπσον, ανέφερε ότι οι περισσότεροι χριστιανοί έχουν πέσει θύματα του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή.

«Οι τζιχαντιστές του ΙΚ χρησιμοποιούν τις χριστιανικές εκκλησίες ως θαλάμους βασανιστηρίων και εκεί υποχρεώνουν τους χριστιανούς είτε να ασπαστούν το Ισλάμ, είτε να πεθάνουν, φριχτά δολοφονημένοι», είπε.

«Οι τζιχαντιστές αρπάζουν τα αρχαία κειμήλια των εκκλησιών και τα πωλούν, λαθραία, σε συλλέκτες, χρηματοδοτώντας έτσι τη δράση τους», κατέληξε.

Οι τζιχαντιστές εκτελούν εκκαθαρίσεις τόσο των χριστιανών όσο και άλλων θρησκευτικών ομάδων, όπως οι Γεζίντι.

Η τρομοκρατική οργάνωση, υπερήφανη για τη δράση της, δημοσιοποιεί τα «κατορθώματά» της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι παρουσίασε τον αποκεφαλισμό 21 χριστιανών Αιγυπτίων στη Λυβύη, τον Φεβρουάριο και 30 χριστιανών Αιθιόπων, τον Απρίλιο.

Άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις, όπως η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, ή η αλ Σαμπάαμπ, στην Σομαλία, διώκουν συστηματικά τους χριστιανούς. Σε μια περίπτωση, η δεύτερη οργάνωση δολοφόνησε 147 χριστιανούς.

Σύμφωνα με την Christian Freedom International τον 20ο και τον 21ο αιώνα έχουν «μαρτυρήσει» περισσότεροι χριστιανοί από όσους μαρτύρησαν τους προηγούμενους 19 αιώνες της ύπαρξής του.



(Sputnik, mignatiou)

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου