Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πόλεμος με νεκρούς στο Αιγαίο! Θερμά επεισόδια σε Αγαθονήσι και Ίμια με αφορμή μετανάστες


Στο Αιγαίο γίνεται πόλεμος που έχει νεκρούς. Τα “θερμά επεισόδια” μεταξύ Λιμενικού Σώματος και τουρκικής ακτοφυλακής είναι πολλά και σοβαρά,την ίδια ώρα που ανθρώπινες ζωές χάνονται κατά δεκάδες.

Η τραγωδία στο Φαρμακονήσι ανεβάζει δραματικά τον αριθμό των νεκρών στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται αφού έχουν άλλους στόχους:

•Προχθές ανέβηκαν ξανά στα Ίμια για να πάρουν οκτώ μετανάστες οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί σε μία από τις δυο βραχονησίδες. Οι μετανάστες βούτηξαν στη θάλασσα και κολύμπησαν μέχρι τα σκάφη του ελληνικού λιμενικού που έπλεαν στη περιοχή. Το πόσο συχνά ανεβαίνουν οι Τούρκοι στα Ίμια το τελευταίο διάστημα είναι ένα θέμα.

•Στο Αγαθονήσι λίγες ώρες μετά τουρκικές ακτοφυλακίδες “αποκάλυψαν” τα πυροβόλα τους, όπλισαν και τα έστρεψαν κατά σκαφών του Λιμενικού Σώματος! Είναι ένα βήμα επικίνδυνης κλιμάκωσης στο Αιγαίο με αφορμή το μεταναστευτικό.


Την ίδια ώρα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού κάνουν λόγο για απάνθρωπη συμπεριφορά των Τούρκων έναντι μεταναστών που βρίσκονται στη θάλασσα. Καταγγέλουν ότι οι Τούρκοι δεν δίνουν τη παραμικρή βοήθεια σε μετανάστες που βρίσκονται στη θάλασσα. Αντιθέτως ενεργούν με τρόπο που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους. Μόνο όταν πλησιάσουν σκάφη του Λιμενικού οι Τούρκοι “παριστάνουν” οτι βοηθούν . Και τελικά αφήνουν τους μετανάστες να επιβιβαστούν στα σκάφη του Λιμενικού.

Όλα αυτά την ώρα που οι βορειοευρωπαίοι με πρώτη την κυρία Μέρκελ μας κάνουν και …μαθήματα φύλαξης των συνόρων!



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου